Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Vatrogasci nadgledaju trasu Jadranskog naftovoda

Pregledi su važni za očuvanje prirode

Pregledi su važni za očuvanje prirode

Trasu Jadranskog naftovoda od blok stanice u Lipovljanima sve do Okučana više puta tijekom mjeseca obilaze vatrogasci DVD-a Novska. Nadgledanje se obavlja kako bi na vrijeme bile uočene nepravilnosti i moguća oštećenja na cjevovodu iz kojeg bi mogla u okoliš iscuriti sirova nafta koja teče prema terminalima u Slavonskom Brodu.

 

JANAF_03

 

Od kako su novljanski vatrogasci  ugovorili i preuzeli obvezu redovitih pregleda, na trasi koja je u njihovoj zoni, radi se o 35 kilometra terena, nije uočeno curenje nafte iz cijevi velikog profila koje su položene ispod zemlje.

 

JANAF_06

 

– Što bi curenje sirove nafte i onečišćenje okoliša značilo ne treba niti reći, i radi toga su ovi pregledali trase važni za očuvanje prirode. Trasa je obilježena oznakama s brojem na površini, svaka od oznaka se pregleda, zabilježi se njen broj, a posebno se gleda okolno zemljište kako bi uočili bilo kakve promjene, rekao je Goran Bezenšek, zapovjednik DVD Novska, koji je s Draženom Sablićem, Marijanom Jakovljevićem i Dubravkom Tobijašem,obavio zadnju kontrolu.

U posebne kontrolne listove upišu svaki broj oznake, njeno stanje i uočene detalja, a dokumente o pregledu upućuju službi za tehnički nadzor JaNAf-a.

 

JANAF_04

 

Hodajući od oznake do oznake, povremeno se izmjenjujući s drugim timom koji ih prati terenskim vozilom, uz južni dio autoceste A3 i rubom Mokrog polja, susreću konje i svinje na prosjekama, koje vlasnici nisu još zbog lijepog zimskog vremena spremili u zimovališta na imanjima.

 

JANAF_02


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.