Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Rasprodane ulaznice za 5. izdanje MAKK konferencije!

Omogućen video streaming

Omogućen video streaming

Ulaznica za peto izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK više nema, no organizator konferencije, HDS ZAMP, omogućit će live streaming konferencije putem svog službenog YouTube kanala. Osim predavanja Borisa Jokića „Od Ramonesa do Rozge: Remix“, u potpunosti će se emitirati oba dana MAKK-a, 23. i 24. studenog, izravno iz dvorane Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

Dosad najveći interes javnosti za MAKK rezultat je impresivnog popisa sudionika ovogodišnjeg programa koji će ugostiti neke od trenutno najaktualnijih hrvatskih kreativaca i stručnjaka.

Potencijal kulturnih i kreativnih industrija u kontektstu razvoja zemlje u svojim će zanimljivim prezentacijama propitkivati Boris Jokić i Nenad Bakić, a obojica će potom sudjelovati u panel diskusiji „Kreativnost u obrazovanju“, uz Sandru Frančišković (Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva), Aleksandra Battistu Ilića (Akademija likovne umjetnosti) te predstavnike ministarstva kulture.

Ove godine MAKK će posjetiti i dvoje sudionika izrazito važnih za budućnost domaćih kulturnih i kreativnih industrija – ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i ministar financija Zdravko Marić predstavit će programe i strategije za daljnji razvoj hrvatskih kreativaca.

Zlatan Stipišić Gibonni i Husein Hasanefendić Hus na MAKK-u će razgovarati o svom autorstvu, pjesmama koje su obilježile njihove dugogodišnje karijere te glazbenoj industriji nekad i sad. Kao glazbeni gosti predstavit će se instrumentalni duo Bow Vs Plectrum.

Važna pitanja o glazbenom biznisu i položaju žena otvorit će sudionice panel diskusije „Ruž na mikrofonu: ženski tragovi u glazbi“: Mia Dimšić, Meri Jaman, Arjana Kunštek, Ines Prajo i Antonija Šola te moderatori panela, Aljoša Šerić, autor Pavela, i Milan Majerović-Stilinović, voditelj komunikacija HDS ZAMP-a i urednik programa konferencije.

Da ponekad i Superman i James Bond trebaju zaštitu, na ovogodišnjem će MAKK-u potvrditi Relja Rajković i Luka Kušpilić čiji je rad „Autorskopravna zaštita fiktivnih likova ili: kada je i superjunacima potrebna zaštita“ nagradio Državni zavod za intelektualno vlasništvo povodom svoje 25. obljetnice. Njihova prezentacija bavit će se zaštitom fiktivnih likova, nositelja filmskih, književnih i drugih umjetničkih ostvarenja omiljenih u popularnoj kulturi 20. i 21. stoljeća.

Drugi dan konferencije, 24. studenog, posvećen je temama iz područja intelektualnog vlasništva i zaštite autorskih prava, uz sudjelovanje eminentnih stručnjaka kao što su Romana Matanovac Vučković, Kristina Delfin Kanceljak, Mirjana Jurišić, Iza Razija Mešević, Igor Gliha, Tihomir Katulić, Pavle Fellner i Marko Jurić.

Konferenciju će otvoriti Ivana Franić, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja, Davor Majetić, glavni direktor HUP-a, Snježana Pintarić, ravnateljica MSU, Romana Matanovac Vučković, HDAP/Pravni fakultet i Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a koji je, ujedno, i organizator MAKK-a.

Vidimo se na 5. MAKK-u u četvrtak i petak, 23. i 24. studenog, u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb!


 

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.