Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu mjera razvoja gospodarstva

180.600 kuna za 12 novozaposlenih, 6 samozaposlenih i 1 dodatno obrazovanje

180.600 kuna za 12 novozaposlenih, 6 samozaposlenih i 1 dodatno obrazovanje

U Kutini potpisan je Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu mjera razvoja gospodarstva na području Grada temeljem programa sufinanciranja novog zapošljavanja ili samozapošljavanja, potpora za usavršavanje i/ili dodatno obrazovanje i sezonskog zapošljavanja u poljoprivredi u 2017. godini.

 

P1120387

 

Sporazum je potpisalo 16 poduzetnika, a sredstva u ukupnom iznosu od 180.600 kuna dodijeljena su za 12 novozaposlenih, 6 samozaposlenih i 1 dodatno obrazovanje. – kazao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić ističući kako je ukupno pristiglo 20 zahtjeva te da će se preostalih 4 realizirati nakon donošenja rebalansa proračuna.

 

 

Babić ističe da je mjera prisutna od 2012. godine i da je prema evidenciji do sada zaposleno 217 osoba te dodaje kako Grad neće stati na tome i da će se kroz druge mjere ili olakšice poduzetnicima izaći u susret. Naglasio je da poduzetnicima uz Grad na raspolaganju stoji i Razvojna agencija Grada Kutine Mrav.

 

P1120392

 

Među poduzetnicima koji su potpisali sporazum je i Mateja Šoufek iz Turističke agencije TIM travel:

 

P1120411

Željko Antolović iz tvrtke CORSOL također je potpisnik sporazuma:

 

 

Sporazume su potpisali i predstavnici slijedećih poslovnih subjekata: PVC STOLARIJA PETRIČEVIĆ, AGRO RULES, RENTA A FUN obrt za organizaciju i promociju događanja, MATEJA KNJIGOVODSTVO, „AJHNER“ UMJETNIČKA BRAVARIJA, POGREBNE USLUGE PLAVŠIĆ, OBRT ZA KOZMETIČKE USLUGE „DELUXE“, ŠMIT ELECTRONIC, SUZANA INTERIJERI, QUEEN frizerski obrt, KAMEN I KERAMIKA obrt za usluge u građevinarstvu, PEZ IZOLACIJE i EMGD za proizvodnju, promet i usluge.

 

P1120364 P1120390 P1120362

 

Predmet potpisivanja sporazuma je dodjela bespovratnih sredstava za poticanje novih zapošljavanja te direktni utjecaj na razvoj poduzetništva i obrta odnosno povećanje broja zaposlenih na području Grada Kutine u poduzetništvu i obrtu te u dijelu društvenih i uslužnih djelatnosti no i poticanje dodatnog usavršavanja i obrazovanja za određena zanimanja definirana zakonskim aktima kao i kod poslodavaca koji imaju potrebu zapošljavanja sezonskih radnika u poljoprivredi.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.