Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

“UNUM MOMENTUM” autorice A. Saške Mutić

Izložba kazališne fotografije u Sisku od 21. kolovoza do 16. rujna

Izložba kazališne fotografije u Sisku od 21. kolovoza do 16. rujna

Kamera i teatar idu jedan uz drugog. Fotografija (pokretna i nepokretna slika) i teatar, neodjeljivo su povezani. Fotografije A. Saške Mutić posvećene su fotogeničnosti teatra i zaustavljanju trenutka, koji je po samoj prirodi teatra kao medija, nemoguće reproducirati.

 

Za potrebe izložbe odabrana je selekcija dvadeset crno-bijelih i fotografija u boji, nastalih u periodu 2012. – 2016., iz dvadesetak predstava koje autorica fotografira kao suradnica Festivala Opatija, za kojeg snima cijeli niz kazališnih predstava.

 

 

Izložba obuhvaća i fragmente fotonovele „Pričaj mi o Gorkome”, nastale 2013. prema istoimenoj predstavi, odnosno autobiografskim romanima Mani Gotovac, s glumačkim ansamblom koji čine Lela Margitić, Hana Hegedušić i Robert Plemić.

 

 

Fotonovela predstavlja konceptualni pristup autoričinog bilježenja teatra gdje fotografije prate kompletan scenarij ad verbum.

 

vesna _MG_1119

Autorica dodaje kako, iako je profesionalno anažirana, u svom poslu pronalazi osobno zadovoljstvo. U zadnjih 6 godina koliko Festival Opatija organizira Festival neovisnih kazališta nastalo je preko 30.000 fotografija od kojih, kazala je autorica, nije bilo teško izdvojiti 20 za izložbu.

 

 

Otvorenje izložbe „UNUM MOMENTUM“ autorice A. Saške Mutić biti će danas 21. kolovoza u 19:30 sati u Gradskoj galeriji Striegl u Sisku.

 

Izložbu možete pogledati sve do 16. rujna.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.