Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Obnova cesta na području Novske

Po modelu zajedničkog financiranja

Po modelu zajedničkog financiranja

Kako je najavljivano, na području Grada Novske, obnovit će se nekoliko županijskih cesta, što su nakon radnog sastanka i obilaska više prometnica potvrdili gradonačelnik Marin Piletić i Stipo Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste.

Riječ je o cesti od Nove Subocke prema Staroj Subockoj, Plesmu i Krapju, prometnici kroz Bročice i dijelu ceste u Kozaricama, a koje će do kraja mandatnog razdoblje biti obnovljene.

 

CESTE_1

 

– Rekonstrukciju ceste kroz Bročice mještani očekuju duže vrijeme, a značajna je i cesta koja vodi od naselja Rajić prema Rajčićima, zbog važnosti gospodarskih aktivnosti koje se odvijaju na tom području, a povezuje ih prometnica u nadležnosti ŽUC-a, rekao je Marin Piletić, gradonačelnik, prigodom obilaska cesta s ravnateljem ŽUC-a i u razgovora sa Slavkom Tepavcom, predsjednikom MO Bročice i Radoslavom Ivankovićem, vlasnikom tvrtke „Rašeljke“ iz Rajčića.

 

 

CESTE_3

 

Projekt ceste od Nove Subocke je gotov i predan na ishođenje građevinske dozvole za radove kao i za dio ceste kroz Bročice, koja prema riječima Stipe Šapine, ravnatelja ŽUC-a, predstavlja veće ulaganje, prema troškovniku cijena bi bila oko 10 milijuna kuna s biciklističkim stazama.

 

 

Do kraja godine može se očekivati i obnova nekoliko drugih prometnica na području Grada Novske, a čija je vrijednost radova do 2 milijuna kuna. Obnova i rekonstrukcija navedenih cesta je prema modelu zajedničkog financiranja.

 

CESTE_4

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.