??????????

Popisivanje spomeničke, fortifikacijske i vatrogasne baštine teme su 8. Volonterskog kampa koji će se od 17.do 26.srpnja održati u Sisku i njegovoj okolici. 12 studenata sljedećih će deset dana svakodnevnim radom na terenu saznati od čega se sastoji rad u muzeju i kako djelatnici muzeja skrbe o baštinskoj ostavštini na području Sisačko- moslavačke županije.

Viši muzejski pedagog Gradskog muzeja Sisak Marijan Bogatić:

 

 

Viši kustos Ivica Valent o programu ovogodišnjeg kampa:

 

 

Osim istraživanja najstarijih Dobrovoljnih vatrogasnih društava na području Siska, studenti će se baviti i spomenicima nastalim u razdoblju od početka do kraja 20.stoljeća te srednjovjekovnim i ranonovovjekovnim utvrdama.

Viša kustosica Katica Mrgić istaknula je kako plan rada kampa ove godine uključuje i obilazak Pokuplja, Posavine i Banovine te dodala:

 

 

U organizaciji kampa sudjeluju profesori s tri fakulteta- riječkog i zagrebačkog Filozofskog fakulteta te Katoličko- bogoslovnog Fakulteta u Zagrebu. Sanja Tepšić studentica je povijesti umjetnosti i etnologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a o tome zašto se odlučila prijaviti na ovaj kamp kaže:

 

 

Volonterski kamp Gradskog muzeja Sisak koji je financiran sredstvima Ministarstva kulture i Grada Siska Hrvatsko muzejsko društvo 2015.godine proglasilo je najboljim edukativno- pedagoškim programom u Hrvatskoj.

 

Započeo Volonterski kamp Gradskog muzeja Sisak 2017.
1.00(1 glas)
Komentara(0)

Napišite komentar