Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Gradonačelnik Kutine obišao radove na širem području grada

Radovi na komunalnoj infrastrukturi te radovi u školama i vrtiću

Radovi na komunalnoj infrastrukturi te radovi u školama i vrtiću

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić sa suradnicima je obišao radove na komunalnoj infrastrukturi, te radove u školama i vrtićima na više lokacija na širem području Kutine.

 

Nakon teške nesreće djevojčice i nakon izrade projektne dokumentacije te dobivanja građevinske dozvole prošle godine od strane Grada Kutine, Hrvatske ceste su odlučile ovaj projekt staviti u svoj plan i realizirati.

 

 

Gradonačelnik Babić dodaje kako je, osim ove pješačke staze u Šartovcu koja je završena, u planu još jedna za koju već postoji građevinska dozvola:

 

 

„To je u planu zajedno sa sustavom kanalizacije u sklopu EU projekta te se nadam da će radovi početi krajem sljedeće godine.“ – kazao je Babić.

 

Predstavnici Grada Kutine obišli su i ostale radove na povećanju sigurnosti u prometu među kojima su i radovi na nogostupu u mjestu Batina.

 

 

Prva faza radova na nogostupu u Batini započela je sredinom mjeseca i za nju su osigurana sredstva u iznosu od 700.000 kuna. Druga faza radova u kojoj će se izgraditi ostatak nogostupa do pune duljine od 928 metara biti će povezana s EU projektom odvodnje.

 

U tijeku su i radovi na pješačkoj stazi u Repušnici:

 

 

Osim radova na komunalnoj infrastrukturi gradonačelnik je obišao i radove koji su planirani proračunom za 2017. godinu, a riječ je o rekonstrukciji kuhinja u Osnovnoj školi Mate Lovraka i Dječjem vrtiću Maslačak.

 

 

U Osnovnoj školi Mate Lovraka tako je napravljena i horizontalna odvodnja, drenaža, priprema za žbukanje, nove instalacije te završni radovi kao što su pločice i ostalo. Očekivani rok za završetak radova, ukupne vrijednosti u iznosu od 256.000 kuna, je do početka školske godine.

 

Radovi u Dječjem vrtiću Maslačak obuhvaćaju izmještanje uljnog separatora i potpunu rekonstrukciji kuhinje i sanitarnog čvora, što je preporuka inspekcije, kako je rekao i sam Gradonačelnik Kutine. Vrijednost radova je 300.000 kuna.

 

U Područnoj škola Ilova trenutno je u tijeku zamjena stolarije PVC stolarijom, a radovi financirani od strane Grada vrijedni su 90.000 kuna. U tijeku je nabava za stolariju u Osnovnoj školi Zvonimira Franka, investicija je vrijedna 240.000 kuna, a radovi bi trebali krenuti za otprilike mjesec dana.
 
U Područnoj školi Repušnica je promijenjeno krovište. Vrijednost ovih radova je 250.000 kuna.
 
„Na taj način želimo sačuvati ostatak zgrade jer staro krovište je prokišnjavalo i dolazilo je do oštećenja Područne škole.“ – kazao je Babić.

 


„U pripremi su i neki radovi za mjesec rujan, ali više o tome nakon rebalansa proračuna“ – za kraj dodaje gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.