Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Grad Kutina: Prijem ovogodišnjih dobitnika Oskara znanja

Jelene Penjin i Filipa Kusture s mentorima

Jelene Penjin i Filipa Kusture s mentorima

Dobitnike Oskara znanja, Jelenu Penjin i Filipa Kusturu, danas je u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

 

Ovogodišnji dobitnici iz Kutine su učenica sedmog razreda Osnovne škole Stjepana Kefelje, Jelena Penjin i njen mentor Zoran Kustura za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz astonomije te učenik četvrtog razreda Srednje škole Tina Ujevića, Filip Kustura i njegova mentorica Ivana Bukač za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz geografije.
 
 

oskar astr oskar geo

 
 
Babić je čestitao učenicima i njihovim mentorima na ostvarenim uspjesima, ali i njihovim roditeljima i školama te dodao kako ove nagrade za Kutinu nisu novost:

 

 

„Jasno da je to, kada učenici iz neke škole, iz nekog grada kada dobiju Oskar znanja, dokaz da se u toj školi, u  tom gradu  ima dobar pristup prema obrazovanju i da su tu učenici, ne samo ovi koji su nagrađeni, nego i ostali učenici sigurno na jednoj zavidnoj razini, a to je za Kutinu već duže godina i dokaz jer naši učenici kada krenu na sveučilišta u druge gradove postižu izuzetno dobre rezultate“ – kazao je Babić.

 

Babić dodaje kako se, putem Razvojne agencije Grada Kutine MRAV, već radi na realizaciji jednog projekta:

 

 

Oskar znanja je najznačajnije priznanje u obrazovanju koje se već trinaest godina dodjeljuje najuspješnijim učenicima te njihovim mentorima, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Zajednice županija. Na ovogodišnjem Oskaru dodijeljene su 352 nagrade učenicima koji su osvojili prva mjesta na državnim i jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.