Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Saborska zastupnica Željka Josić reagirala na zamolbe stanovnika Komareva!

Uskoro obnova državne ceste DC-224 kroz Komarevo

Saborska zastupnica iz Siska dr. Željka Josić (HDZ) je nakon zamolbe stanovnika naselja Komarevo, čija su djeca u svakodnevnoj opasnosti prilikom dolaska i odlaska u školu zbog nedostatka nogostupa u većem dijelu tog naselja, uputila je službeni dopis u Hrvatske ceste.

„Naime, učenici  koji pohađaju Osnovnu školu Komarevo u svakodnevnoj su smrtnoj opasnosti jer veći dio toga sela, koje se nalazi na državnoj cesti Sisak – Hrvatska Kostajnica, nema nogostup i djeca su prisiljena skakati u obližnje jarke sklanjajući se od vozača koji ne poštuju prometne propise.

O tom problemu je još 2015. godine Hrvatske ceste, gradonačelnicu Siska Kristinu Ikić Baniček i PU SM, dopisom upozorila ravnateljica OŠ Komarevo Gordana Vasić, no po tom pitanju do sada nije ništa napravljno.

Osim toga, djeca iz Komareva u blizini škole imaju autobusno stajalište koje nije natkriveno pa se za kiše i snijega skrivaju pod krovom mjesnog doma, na suprotnoj strani ceste, te dječje neoprezno pretrčavaju cestu kad vide nailazak autobusa ne pazeći na ostala vozila u prometu čime riskiraju živote.

Ravnateljica je molila i postavljanje ležećih policajaca ili trepteća svjetla koja bi ukazivala na blizinu škole, no do danas to nije učinjeno.

Zbog svega ovoga stanovnici Komareva  osjećaju se građanima drugog reda jer do sada nitko nije reagrao na rješavanje ovog problema zbog kojeg je prije nekoliko godina bio organiziran i prosvjed mještana koji su na sat vremena zatvorili promet kako bi ukazali na problem svoje djece.

Molim Vas da učinite sve što je u Vašoj moći kako bi se tijekom ovih školskih praznika riješio ovaj gorući problem učenika i roditelja OŠ Komarevo kako bi u novu školsku godinu učenici krenuli sigurniji i kako se ne bi problem rješavao tek kad se dogodi neka nesreća teškim i tragičnim posljedicama.“

Donosimo odgovor Hrvatskih cesta d.o.o.

Untitled-1

2

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.