20170626_095934

Konstituirana je skupština Sisačko-moslavačke županije. Predsjednica skupštine je Ivanka Roksandić, a potpredsjednici Damir Smuđ i Emil Franjević.

Podsjetimo na nedavno održanim lokalnim izborima koalicijska lista koju vodi HDZ osvojila je 19 viječnićkih mjesta. Uz vijećnike s liste HDZ-a, kojoj je nositelj bio župan Ivo Žinić, za predsjednicu i potpredsjednike skupštine glasovali su i Adelina Ivković iz HNS-a, Josip Takač s liste 365 Milan Bandić i Dražen Juranović iz stranke Promijenimo Hrvatsku.

Na potpori vijećnicima zahvalila je predsjednica skupštine Ivanka Roksandić

 

 

20170626_100130

 

Novoizabranoj predsjednici čestitao je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, podsjetivši na dobru suradnju i u protekle dvije i pol godine, te dodao kako mu je drago da je konstituirana skupština i da se može krenuti s radom

 

 

Župan je zahvalio na podršci i vijećnicima SDSS-a Branku Jovičiću i Mirjani Olujić koji su ostali u vijećnici dok su svi ostali vijećnici iz oporbe vijećnicu napustili, uz već ranije spomenutih troje vijećnika koji su dali potporu vladajućoj većini.

 

 

Ovo je bio moj mandat i mandat moje stranke i moja je stranka donijela odluku da potporu dam ovoj koaliciji, rekao je Josip Takač. Moram reći da sam mogao donijeti i drugačiju odluku, ali nisam, obrazlaže Takač (365 Milan Bandić – Stranka rada i solidarnosti)

 

 

20170626_103519

 

Platforma 23 trebala je poštovati volju birača, rekao je Zdenko Vahovac, nositelj liste SDP-a i koalicijskih partnera

 

 

20170626_103605

 

Ivan Nekvapil, predsjednik županijskog HNS-a rekao je kako je HNS dužan po svom Statutu poštovati koalicijski sporazum, u ovom slučaju sporazum sa SDP-om s kojim je išao na lokalne izbore. Izjavio je ovo Nekvail komentirajući prelazak Adeline Ivković, članice HNS na stranu HDZ-ove koalicije

 

 

20170626_103626

 

Milan Brigljević, predsjednik MOST-a nezavisnih lista u našoj županiji, komentirao je također odluku troje vijećnika

 

 

No, bez obzira što su vijećnici koji su u oporbi izašli iz vijećnice, Županijska skupština je konstituirana. Vijećnici su položili prisegu, Ivanka Roksandić nastavlja obavljati dužnost koju je obavljala i prošle  dvije i pol godine, sada u novom četverogodišnjem mandatu. Za predsjednicu i potpredsjednike glasovala su 24 vijećnika.


 

Konstituirana Skupština Sisačko-moslavačke županije
5.00(1 glas)
Komentara(0)

Napišite komentar