Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Petrinja je Grad prijatelj ženskog poduzetništva!

Edukacije Virtualnog ženskog poduzetničkog centra

Edukacije Virtualnog ženskog poduzetničkog centra

16.svibnja u Petrinji će se održati prva od deset planiranih edukacija Virtualnog ženskog poduzetničkog centra koje će se u ovom gradu održati do kraja godine.   Edukacije će biti besplatne za sve sudionike, a financirat će ih Grad Petrinja. Na njima će se obrađivati nekoliko aktualnih tema iz područja poslovnog zanimanja budućih i sadašnjih poduzetnika. Riječ je o projektu „Grad prijatelj ženskog poduzetništva“ kojeg inicira i provodi Virtualni ženski poduzetnički centar. Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra naglasila je kako se radi o projektu:

 

 

Virtualni Ženski poduzetnički centar u svom članstvu ima 2300 članica i 73 člana, osnovan je 1.siječnja 2016.godine, a njihov projekt „Grad – prijatelj ženskog poduzetništva“ prvi su prepoznali gradovi Lipik, Nova Gradiška i Zaprešić. Njima se sada pridružila i Petrinja koja, kako je naglasio gradonačelnik Darinko Dumbović, bilježi rast udjela poslovnih aktivnosti poduzetnica i poduzetnika u BDP-u grada:

 

 

Grad Petrinja danas je u samom vrhu, ako ne i prva lokalna sredina u Hrvatskoj koja izdvaja čak 5 posto svog proračuna za poticaje u poduzetništvu. Dio njih svakako će biti usmjereno na edukacije za sve poduzetnice i poduzetnike, kao i one koji to žele biti, dodao je Dumbović:

 

 

Svoja je iskustva s edukativnih radionica prenio Franjo Poštenjak, poduzetnik iz Jastrebarskog:

 

 

Podatak da je iskazani interes budućih polaznika radionica u ovom gradu iznad očekivanja dovoljno govori kolika je potreba za besplatnim edukacijama kada su u pitanju poduzetnici i svi oni koji će to tek postati.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.