Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

ŽUC u siječnju utrošio 900 tona soli na čišćenje prometnica!

Zalihe će izdržati do kraja zime

Tijekom protekla dva tjedna, a posebice posljednjih sedam dana kada je snijeg u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i na području Sisačko- moslavačke županije padao gotovo svakodnevno, za čišćenje dijela gradskih i međugradskih cesta brinuli se se djelatnici Županijske uprave za ceste. Pod njenom nadležnošću nalazi se ukupno 1280 km cesta. Polovina tih cesta kategorizirane su kao županijske, a ostatak kao lokalne ceste.

Ratko Vujić, stručni suradnik u Županijskoj upravi za ceste otkrio je koliki je bio utrošak soli i ostalih sredstava za čišćenje cesta tijekom posljednjih snježnih padalina:

 

 

Sve prometnice za čije je održavanje odgovorna Županijska uprava za ceste u potpunosti su prohodne, napominje Vujić:

 

 

Obzirom da za čišćenje napadanog snijega u siječnju nije potrošena niti trećina postojećih zaliha soli, u ŽUC-u vjeruju da tijekom dva preostala zimska mjeseca neće doći do problema s njenim nedostatnim količinama:

 

 

Iako se za sljedeće dane najavljuju veliki minusi, pogotovo u jutarnjim satima, iz Županijske uprave za ceste poručuju da će dati sve od sebe kako bi i posljednje neočišćene kilometre cesta doveli u odgovarajuće stanje.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.