Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Grada Kutine!

Nagrada za životno djelo pripala je Zdenku Lackoviću

Nagrada za životno djelo pripala je Zdenku Lackoviću

Povodom 760.obljetnice prvog spomena imena Kutina u Domu kulture održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Kutine. Višednevni program obilježavanja Dana grada započeo je još 3.studenog, a trajat će do utorka, 15.studenog. Otvarajući sjednicu, gradonačelnik Kutine Andrija Rudić osvrnuo se na uspješne projekte ostvarene u protekle tri godine istaknuvši kako se i Kutina, kao i velik dio Hrvatske, bori s dva problema- nezaposlenošću i odlaskom mladih. „Unatoč tomu, u gradu su ostvareni veliki pomaci, a u tom ćemo pravcu i nastaviti djelovati“, ustvrdio je Rudić:

 

 

p1180299

 

Svečanoj sjednici kao izaslanik predsjednika Sabora prisustvovao je Nikola Grmoja, saborski zastupnik koji je svoj mandat izborio u VI.jedinici, kojoj pripada i Sisačko- moslavačka županija. Zbog toga je njegova obveza i zadatak, kako je sam istaknuo, zastupati interese ovog kraja:

 

 

p1180303

 

Kutina je generator razvoja moslavačkog kraja i nema tih političkih razloga zbog kojih si ne bi mogli pružiti ruke i zajedničkim snagama raditi na dobrobiti građana Kutine i cijele županije, istaknuo je u svom obraćanju Sisačko- moslavački dožupan Marin Piletić:

 

 

p1180293

 

Nagradu Grada Kutine za životno djelo dodijeljena je Zdenku Lackoviću. Kutinčani Zdenka Lackovića znaju kao dugogodišnjeg djelatnika iz područja sporta koji je odgojio generacije uspješnih sportaša, osobito iz područja rukometa i stolnog tenisa. Lacković je i autor knjige «60 godina rukometa u Kutini», te dviju knjiga o stolnom tenisu, sportovima kojima je posvetio čitav svoj život. Godišnja nagrada Grada Kutine uručena je Đuri Jonašu za njegov doprinos i promicanje vrijednosti Domovinskog rata te Češkoj besedi Međurić za uspješno organiziranje najveće manifestacije češke nacionalne manjine u RH Dožinky 2016. koja je ove godine u srpnju prvi puta u Kutini okupila sve Češke besede iz Republike Hrvatske, te predstavnike Čeha na svim razinama uključujući i veleposlanstvo Češke u RH.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.