Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Uz pitanja i poruke najmlađih otvoren Dječji tjedan u Petrinji!

Bogat program svaki dan

Bogat program svaki dan

Petrinja je i ove godine jedan od dva grada u Sisačko- moslavačkoj županiji koji će nizom aktivnosti sudjelovati u obilježavanju Dječjeg tjedna od 3.do 9.listopada. Tjedan je danas otvoren prijamom u Gradskoj vijećnici koji je za djecu organizirao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović:

 

 

Na današnjem sastanku djeca su imala priliku postaviti pitanje gradonačelniku, pa su tako saznala da gradske vlasti planiraju izgraditi sedam novih dječjih igrališta, ali i da je u tijeku proces nabave teleskopa koji će biti smješten na Hrastovičkoj gori. O mogućnosti otvaranja popularnog restorana brze hrane u Petrinji gradonačelnik pak nema dobro mišljenje:

 

 

Nakon prijama kod gradonačelnika, djeca su krenula prema Gradskom parku odakle su odaslala poruke odraslima. Tu i brojne druge aktivnosti, kao i svake godine dosad, osmislili su članovi Društva Naša djeca Petrinja. Martina Boltužić Dževerlija, predsjednica Društva:

 

 

Izabela Žilić, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti u Gradu Petrinji istaknula je kako je ove godine program obilježavanja Tjedna podignut na puno viši nivo iz jednog razloga- pokušaja dobivanja statusa Grada- prijatelja djece:

 

 

Obilježavanje Dječjeg tjedna nastavit će se u 17 sati kada će u Galeriji Krsto Hegedušić djeca iz Dječjeg vrtića Petrinjčica povodom 60.rođendana vrtića otvoriti izložbu svojih radova.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.