Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Beljakovi potezi nisu u duhu HSS-a

“Napravila sam u kampanji što se od mene tražilo”

"Napravila sam u kampanji što se od mene tražilo"

Gostujući u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2, HSS-ova Marijana Petir je kazala kako je trenutno suspendirana. „Obzirom na poteze koje Krešo Beljak vuče, teško mi je predvidjeti što će sutra biti. Protiv 10 od nas 107 pokrenut je postupak o političkoj odgovornosti. Političkom odlukom je odlučeno da se ide u postupak isključenja“, rekla je Petir i dodaje kako poteze koje Beljak vuče nisu u duhu politike stranke.

Optužbe da je zanemarila HSS u Sisku i nije se pojavljivala na predizbornim skupovima, Petir objašnjava namjernim ignoriranjem vrha HSS-a. „Ja sam napravila ono što se od mene tražilo u kampanji. Skupova nije bilo do kraja kolovoza. Bila sam na konferenciji  u Italiji kada mi je prvi puta na mail javljeno da se idući dan moram pojaviti na nekom skupu, što nije bilo fizički moguće. Drugi put je bio kada sam u Europskom parlamentu predavala izvješće, i tada mi je javljeno da idući dan moram biti na terenu“, ističe Petir.

Govoreći o svojoj kandidaturi za predsjednicu HSS-a, Petir je poručila kako želi spasiti HSS od propasti u koju Beljak vodi stranku. „Meni fotelja nije bitna, meni je bitno spasiti HSS. Beljak je cijelu stranku podredio svojim osobnim interesima“, kazala je Petir. Dodaje kako je HSS imao ponudu za programsku suradnju s HDZ-om, ali Beljak je odbio ponudu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.