Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Narodnjaci najavili jesenski ciklus javnih tribina

I prozvali gradonačelnicu zbog natječaja za ledenu dvoranu na Zibelu

I prozvali gradonačelnicu zbog natječaja za ledenu dvoranu na Zibelu

Sisački narodnjaci na konferenciji za medije osvrnuli su se na netom završene parlamentarne izbore te na aktualnu političku situaciju u gradu.

Vlado Andučić, predsjednik sisačkog HNS-a i zamjenik gradonačelnice Siska zahvalio se biračima koji su svoje povjerenje na izborima poklonili kandidatima HNS- LB, a pogotovo onima u VI. izbornoj jedinici koji su glas dali Adelini Ivković:

 

 

p1170341

 

Neke se stvari, nastavio je Andučić, ipak moraju otvoreno reći:

 

 

Adelina Ivković, politička tajnica HNS- LD podružnice Sisak istaknula je kako je upravo zahvaljujući njenim preferencijalnim glasovima Narodna koalicija u Sisku pobijedila svoje političke suparnike. Narodnjaci su se pokazali kao jezičac na vagi koji je odlučio pobjednika izbora u Sisku, ne dvoji Ivković:

 

 

p1170336

 

Nakon pet javnih tribina koje su tijekom proljeća privukle velik broj građana, narodnjaci su odlučili nastaviti s takvim načinom aktiviranja građana. Tribine su zamišljene kao forumi koji nisu vezani uz bilo koju političku opciju, već prije svega kao mjesto na kojima svaki građanin može slobodno reći svoje mišljenje o određenoj, društvenoj važnoj, temi. Nakon Segeste, sisačkih poslovnih zona te tribine o INI, narodnjaci su i za jesen pripremili nekoliko zanimljivih tema:

 

 

Andučić se potom osvrnuo i na projekt ledene dvorane na Zibelu. U svibnju prošle godine Gradsko je vijeće, naime, donijelo odluku o zaduženju od 50 milijuna kuna kod HBOR-a. Dio tog kredita, preciznije 5 milijuna kuna, trebao je biti iskorišten za projekt izgradnje i natkrivanja ledene dvorane na Zibelu. Međutim, prije nekoliko dana natječaj je poništen, a iznos koji je bio naveden u natječaju bio je puno viši od prvotno namijenjenih 5 milijuna kuna:

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.