Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Na jezeru Bajer održan II. županijski šaranski Kup

Pobjednici ekipa „Sedra“ iz Divuše

Pobjednici ekipa „Sedra“ iz Divuše

Jedno od stalnih odredišta u provođenju programa za djecu i mlade Hrvatskog fotosaveza je Park prirode Lonjsko polje, a od kada su na korištenje dobili jednu od uređenih drvenih kuća u Krapju, neizostavan su dio raznih programa.

Osim što s foto aparatima bilježe prekasne fotografije Lonjskog polja kroz sva godišnja doba, česte su zabavne i  kreativne s voditeljima programa, Zlatom Medak, voditeljicom  programa rada s mladima i Predragom Bosnar, tajnikom HFS.

 

riba06_180916

 

Jedna od kreativnih radionica održana je ovaj tjedan za učenike osnovnih škola iz Hrvatske, Sisačko moslavačke županije, među njima  i skupinu učenika Osnovne škole Jasenovac, bila je rezbarenje bundeva u razne oblike i likove.

Iako naizgled rezbarenje bundeva nije povezano s fotografijom, rad polaznika za cilj ima fotografiranje svijetla.

 

riba2_180916

 

– Za djecu je rezbarenje bundeva zabavno i  kreativno, a mi istražujem i fotografiramo svijetlo koje prodire kroz  izdubljene otvore. Lučice koje se upale u unutrašnjem dijelu bundeva dolaskom sumraka stvaraju neobičnu igru sjena i svjetla što polaznici onda bilježe na fotografijama, naglasila je Zlata Medak, voditeljica programa.

 

riba4_180916

 

Provedbu radionica pomaže Javna ustanova Parka prirode Lonjsko polje, a kroz godine suradnje s Hrvatskim fotosavezom, realizirane su brojne izložbe, koje se mogu vidjeti skoro na svakom koraku, u Krapju, Čigoču i drugdje, kao i na propagandnim materijalima s fotografijama nastalim na ovakvim radionicama.


 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.