Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

16. međunarodna utrka Voloderska jesen

Start utrke je u nedjelju, 11. rujna, na kutinskom gradskom trgu u 10 sati

Start utrke je u nedjelju, 11. rujna, na kutinskom gradskom trgu u 10 sati

U Kutini je danas najavljena 16. Međunarodna utrka Kutina -Voloder koja će se održati u nedjelju 11. rujna u sklopu Voloderskih jeseni. Start utrke je u 10 sati s kutinskog gradskog trga. Zamjenik gradonačelnika Kutine, Damir Petravić, u ime Grada Kutine kao jednog od pokrovitelja utrke pozdravio je na današnjoj konferenciji za novinare sve uključene u organizaciju utrke Voloderska jesen.

Istaknuo je dobru suradnju s ostalim pokroviteljima utrke; Gradom Popovačom, Sisačko moslavačkom županijom i Gradom Zagrebom, a direktoru utrke Danijelu Kepeu zahvalio na upornosti na ostvarivanju ove ideje.

 

utrka u2

 

Značaj ove utrke prepoznao je i Grad Zagreb, a ovdje postignuta suradnja potencijal je i za druge vrste suradnje manjih gradova s metropolom. Rekao je to na konferenciji za novinare Miodrag Demo, izaslanik gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

“Grad Zagreb je u sportu, kulturi i gospodarstvu velika sila i zato želimo sutradnju svih gradova na području županije. Pripremite povelju o prijateljtsvu dvaju gradova da brže, lakše i efikasinije možemo pomoći u svim segmentima, a najivše u gospdarstvu Grada Kutine. To govorim u ime gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića“, rekao je Demo.

Međunarodna utrka Kutina – Voloder sedam je godina sastavni dio Voloderskih jeseni, što ovoj gospodarskoj manifestaciji daje međunarodni sportski značaj. Stoga je i Grad Popovača jedan od pokrovitelja ove utrke, rekla je predstavnica TZ Grada Popovače Ivana Marušić: “49.Voloderska jesen najstarija je manifestacija berbenih i vinskih običaja koja daje značaj i Sisačko-moslavačkoj županiji. Drago nam je da je i ova utrka već 7 godina dio Voloderske priče”.

 

kepe u3

 

O sportskom dijelu utrke „Voloderska jesen – Memorijal Franjo Mihalić“ više je rekao direktor utrke Danijel Kepe. Kako je istaknuo riječ je o najvećem sportsko atletskom događaju na području SMŽ. Utrka datira još od 1980. a tradicija je obnovljena 2009. godine. I ove godine utrka je u kalendaru Hrvatskog atletskog saveza i boduje se za sve tri lige atletskog trčanja.

“U utrci sudjeluju 44 maratonska i atletska kluba iz RH i značajan broj trkača iz Mađarske, Srbije, BiH, Slovenije… Na utrku dolazi oko 200 rekreativaca i profesionalaca. Start utrke je na kutinskom gradskom trgu u 10 sati. Prvih 5 km se trči po samom gradu Kutini kao gradska utrka, a onda se kreće za Voloder. Staza je duga 15 km i trkači imaju priliku srušiti rekord Hrvatske na 15 km”.

Danijel Kepe je pozvao sve građane, od Kutine do Volodera, da uz cestu prate i bodre trkače. Kako je zaključio, ove godine po broju prijavljenih sudionika očekuje se rekordan broj trkača. Miodrag Demo najavio je i mogućnost dolaska naše zlatne olimpijke Sandre Perković na utrku Voloderska jesen.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.