Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Obilježavanje 25. obljetnice 57. SAMB-a „Marijan Celjak“ 25. lipnja u Komarevu

U organizaciji Ogranka UHDDR-a grada Siska

U organizaciji Ogranka UHDDR-a grada Siska

U mjestu Komarevo kod Siska 25.lipnja bit će obilježena 25.obljetnica osnutka prve dragovoljačke postrojbe 57.SAMB-a „Marijan Celjak“.Najavili su to danas članovi Gradskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Siska.

Predsjednik Ogranka – Antun Pereković:

 

P1160469

 

 

Pereković je ukratko podsjetio na formiranje ove postrojbe.

 

 

Kroz postrojbu prošlo je više od 2,5 tisuće pripadnika.

 

 

Postrojba je imala 76 poginulih i više stotina ranjenih.Obilježavanje 25.obljetnice osnutka bit će prilika za prisjećanje sve na poginule pripadnike te odavanje počasti legendarnim zapovjednicima Marijanu Celjaku,Berislavu Pavičiću – Beri,Stjepanu Grgcu – Grgi i Marijanu Šokčeviću – Šokcu.

 

Obilježavanje 25.obljetnice izlaska prvih hrvatskih dragovoljaca na sisačku bojišnicu i osnutka 57.SAMB-a „Marija Celjak“, prve dragovoljačke bojne, u Komarevu će 25.lipnja početi u 10.30 okupljanjem i dočekom gostiju kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima.Na tom mjestu će u 11.00 sati biti položeni vijenci i zapaljene svijeće.Sveta misa će od 11.30 biti služena u crkvi Sv.Katarine.Pozdravni govori domaćina i gostiju najavljeni su za 13.00 sati.U 14.00 sati počet će nastup kuturno-umjetničkih društava, a dopuste li vremenske prilike od 14.30 održavat će se preleti ultralakih letjelica i paraglajdera.Domjenak uz podjelu graha počinje u 15.00 sati, dok je za 20.00 sati najavljen  koncert Slavonskih Lola.

 

Dopredsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Siska i predsjednik temeljnog ogranka Komarevo, Mato Barić dodao je kako su ove godine prvi put dobili financijsku potporu za organizaciju proslave obljetnice.Pokrovitelji su Sisačko-moslavačka županija, Grad Sisak i Ministarstvo branitelja.

 

P1160473

 

Iz Siska za Komarevo bit će 25.lipnja 2016. organiziran i prijevoz autobusom s 50 sjedećih i 20 stajaćih mjesta koji će u 10.00 sati krenuti sa sisačkog Autobusnog kolodvora.Autobus će se zaustavljati na sljedećim stajalištima:

 

-stajalište kod Grame u Starčevićevoj

 

-stajalište kod Gimnazije

 

-stajalište kod tržnice Kontroba

 

-stajlište u Hefeleovoj

 

-2 stajališta u Bakranovoj

 

-stajalište u Celjakovoj kod STP Pall

 

-stajalište u Pokupljanskoj

 

-2 stajališta u Odranskoj

 

2 stajališta u Zagebačkoj

 

-sva autobusna stajališta (redom) u Strossmayerovoj,Petrinjskoj,Novom Selu do Komareva.

 

Povratak iz Komareva je u 17.00 sati.

 

Autobus će biti označen oznakom „Povremeni prijevoz – Komarevo“.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.