Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Uspješan vikend za jasenovački “JAK”

ERSTE plava liga u Zagrebu i 2. kolo Hrvatske atletske lige sjever (HALS) za mlađe kategorije

ERSTE plava liga u Zagrebu i 2. kolo Hrvatske atletske lige sjever (HALS) za mlađe kategorije

Protekli vikend bio je vrlo uspješan za članove Jasenovačkog atletskog kluba. U petak su najmlađi nastupili na kvalifikacijama ERSTE plave lige u Zagrebu, gdje su osvojili tri odličja i ostvarili čak 8 plasmana među prvih 10.

Spomenuti ćemo samo najuspješnije: Matea Lončar osvojila je 2. mjesto kod učenica 4. razreda u bacanju vorteka, a Mihael Prelesnik je osvojio čak dvije medalje kod učenika 3. razreda – bio je najbrži na 300m i drugi na 60m. Njih dvoje su izborili nastup na finalu Erste lige, koje će će održati na “Hanžekovićevom mitingu” 6. rujna.


erste liga


U nedjelju je održano 2. kolo Hrvatske atletske lige sjever (HALS) za mlađe kategorije – ovoga puta nastupili su samo Patrik Balić i Marina Tomić.

Patrik je osvojio 3. mjesto u bacanju kugle kod starijih kadeta. Marina je otrčala izvanredno na 300m prepone – postavila je novi klupski rekord i najbrže kadetsko vrijeme u Hrvatskoj u posljednjih pet godina – 45,02 sekunde.


marina pr


“Iza nas je odličan vikend, posebno veseli napredak ovih mlađih nada.” – rekao je trener Šepović i dodao: “dobri rezultati Marine Tomić odavno više nisu iznenađenje, a ovaj rezultat je pokazatelj da smo u pripremnom dijelu sezone dobro radili. Već sljedeći vikend je novi izazov pred članovima JAK-a – u Čakovcu se održava Prvenstvo Hrvatske u višebojima, na kojem će Marina i Silvija Alich pokušati doći do jedne medalje.”


 

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.