Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Sisački osnovnoškolci slabijeg imovinskog statusa dobit će besplatne udžbenike!

Od sljedeće školske godine

Na aktualnom satu posljednje sjednice Gradskog vijeća Grada Siska vijećnici su imali mnoštvo pitanja za gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček i njene suradnike.

Tako je vijećnik Momir Gaćeša upitao gradonačelnicu kakva je sudbina metalurgije u Sisku, odnosno kakvo je trenutno stanje s ABS-om. Postoji li mogućnost da se proizvodnja ponovno pokrene ili je odluka o gašenju i ovog pogona konačna. Gradonačelnica Ikić Baniček imala je dobre vijesti:

 

 

Na susretu je dogovorena i potencijalna nova suradnja:

 

 

Zdenka Korena iz Hrvatske stranke prava zanimalo je koji je razlog poništenja natječaja za nove gradske autobuse i zašto ti autobusi već ne voze gradom Siskom. Za Ikić Baniček tu nema ničeg spornog:

 

 

Gradonačelnica je u odgovoru na pitanje SDP-ovog vijećnika Marka Radanovića najavila i kako će sljedeće godine roditelji svih osnovnoškolaca imati pravo aplicirati na natječaju za besplatne udžbenike:

 

 

Na vijeću je bilo govora i o punionici za električne automobile. Punionica za električna vozila nalazit će se u Rimskoj ulici ispred Gradske vijećnice, a financirat će ju u iznosu od 60% Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok će preostalih 40% sredstava osigurati Grad Sisak. Time se, kako je naglasila gradonačelnica, i u praksi pokazuje naša odlučnost da Sisak postane grad energetske učinkovitosti, ali i obnovljivih izvora energije te elektromobilnosti.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.