Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Najbolji hrvatski mladi poljoprivednici stižu u Bruxelles

Ivan Veselić na izboru za najboljeg mladog poljoprivrednika/cu u Europskoj uniji

Ivan Veselić na izboru za najboljeg mladog poljoprivrednika/cu u Europskoj uniji

Prigodom 3. Europskog kongresa mladih poljoprivrednika kojeg organizira Europska pučka stranka, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, ujedno i ambasadorica EPP-ovog natječaja za najboljeg mladog poljoprivrednika za Hrvatsku, ugostit će u srijedu i četvrtak, 6. i 7. travnja u Bruxellesu najbolje hrvatske mlade poljoprivrednike koje predvodi Ivan Veselić, pobjednik natječaja za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika. Mladi Veselić zastupat će Hrvatsku na izboru za najboljeg mladog poljoprivrednika/cu u Europskoj uniji koji po treći put organizira Europska pučka stranka (EPP).

Prema ocjeni stručnog povjerenstva na natječaju za najboljeg hrvatskog poljoprivrednika u kolovozu 2015.godine, od 55 projekata Veselićev projekt bio je najbolji. Zastupnica Petir je Veseliću kao hrvatskom pobjedniku u suradnji s dm-drogerie markt za 3 njegova proizvoda osigurala plasman u njihovim trgovinama u Hrvatskoj. Pekmez od šljive, ajvar te namaz od tikve i jabuka OPG-a Veselić mogu se kupiti od siječnja ove godine u 60 hrvatskih gradova u kojima dm posluje.


Ivan-Veselić1-768x890


Ivan Veselić, rođen 16.01.1992. godine, ekološki je proizvođač iz Novog Sela Palanječkog iz Sisačko-moslavačke županije. Trenutno je student poljoprivrede na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima gdje će uskoro diplomirati. Godine 2008. položio je i tečaj za ekološkog poljoprivrednika u Centru za šljivu i kesten u Donjoj Bačugi.

Obitelj Veselić ima registrirano obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje aktivno djeluje od 2003. godine, a čija je osnovna djelatnost ekološka poljoprivredna proizvodnja voća i povrća. Od 2010. Veslić je nositelj OPG-a, a prije toga nositelj je bio njegov otac Goran.


Petir EPP


OPG Veselić svoje ekološke proizvode (posebice prerađevine koje su u ponudi tijekom cijele godine) plasira u prodavaonice domaćih proizvoda, pretežito smještene na području grada Zagreba. Prodaju putem grupa solidarne razmjene OPG Veselić prakticira zadnjih nekoliko godina, a prema modelu koji je široko zastupljen u Francuskoj i Italiji.

Zastupnica Marijana Petir u srijedu će primiti mlade poljoprivrednike u Europskom parlamentu te će razgovarati s njima o stanju u hrvatskoj i europskoj poljoprivredi. U četvrtak će Petir na 3.Kongresu mladih poljoprivrednika predstaviti Ivana Veselića, a Veselić će predstaviti svoj projekt. Nadamo se da će osvojiti i europski žiri, baš kako je osvojio i hrvatski.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.