Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Na Kontrobi Dani flanaca!

Uzgoj flanaca nije lagan posao

Uzgoj flanaca nije lagan posao

Na Tržnici Kontroba ove su subote otvoreni tradicionalni Dani flanaca( presadnica) . Sve o presadnicama povrća i cvijeća posjetitelji tržnice mogli su saznati tijekom cijelog jutra od nekoliko prodavača i proizvođača . Od Snježane Oršulić,saznajemo i kako uzgojiti kvalitetne flance:

 

 

P1150057

 

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Oršulić pravo je obiteljsko gospodarstvo. U njegovom radu sudjeluju tri brata Oršulić koji zajedno sa svojim obiteljima već 15 godina proizvode 30-tak povrtnih vrsta, od paradajza i paprike do kupusa, salate i celera. U izboru kupaca, kaže Oršulić, i dalje prevladavaju standardne vrste poput rajčica i paprika:

 

 

P1150062

 

Emil Šnajder s OPG-a „Goran Šnajder“ iz Velike Ludine već se 22 godine bavi uzgojem cvijeća. Iako se na OPG-u uzgajaju i sve presadnice povrća, njihovi glavni proizvodi ipak su sadnice cvijeća. Njih čak 500 vrsta:

 

 

P1150063

 

Današnjom gužvom na Tržnici zadovoljna je bila i direktorica Gradske tržnice Sisak, Adelina Ivković:

 

 

P1150066

 

Kumice i kumeki nakon godina vrijednog rada znaju sve tajne ispravnog i uspješnog uzgoja povrća, voća i cvijeća. Ako ne znate što i kako posaditi, uvijek im se možete obratiti, poručuje Ivković:

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.