Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Mirni prosvjed za opstanak Segeste

Lopte i svijeće pred Gradskom vijećnicom

Lopte i svijeće pred Gradskom vijećnicom

 

 

Nakon što je u nedjelju pokrenuto potpisivanje peticije za spas HNK Segeste,pred sisačkom Gradskom vijećnicom večeras je održan i mirni prosvjed u znak potpore ovom najstarijem hrvatskom nogometnom klubu.“Staroj dami“ kako Siščani od milja zovu Segestu, potporu je usprkos kiši i hladnom vremenu došlo dati, prema procjenama okupljenih, oko četristo građana.

 

P1150493P1150451

 

Zašto su se večeras okupili pred Gradskom vijećnicom,objasnio je Davor Ivić, direktor HNK Segesta i član Izršnog odbora HNS-a.

 

 

Ivić tvrdi da nije u sukobu interesa time što istodobno obnaša funkciju direktora Kluba i člana Izvršnog odbora HNS-a, na što je njega i Upravu upozorila sisačka gradonačelnica.

 

P1150444

 

 

Zategnuti odnos na relaciji Grad – Uprava Segeste,Ivić ne smatra političkim obračunom:

 

 

Na podršci koju su im mirnim prosvjedom pružili, građanima je zahvalila Maša Radišić, glasnogovornica HNK Segeste.

 

P1150445

 

 

Očekuju li da će se ovi prosvjedom nešto promijeniti?

 

 

Radišić ponavlja kako u Klubu posluju po zakonu.

 

 

Prosvjedu su se pridružili i pojedini oporbeni vijećnici u Gradskom vijeću, među kojima i HDZ-ov Darko Žak i HSLS-ov Miljenko Žamarija.Istaknuli su kako na prosvjed nisu došli skupljati političke poene.Darko Žak:

 

P1150448

 

 

Miljenko Žamarija, HSLS:

 

 

U sklopu večerašnjeg prosvjeda, na stubama Gradske vijećnice zapaljeno je 110 lampiona koji simboliziraju 110 godina HNK Segeste, a djeca iz Segestinog omladinskog pogona ispod lampiona ostavila su svoje lopte.

 

P1150479P1150473

P1150481P1150490

 

Na kraju prosvjeda iz Kluba su poručili kako se nastavlja potpisivanje peticije podrške za opstanak Segeste koju je do sada potpisalo više od 1500 građana.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.