Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Marijan Ban na 63. Zagrebačkom festivalu s pjesmom “Ne voliš me više”

Ban će po prvi put u karijeri nastupiti na Zagrebfestu

Ban će po prvi put u karijeri nastupiti na Zagrebfestu

Marijan Ban, splitski pjevač, autor i frontman sada već legendarne Daleke Obale, po prvi put u karijeri nastupit će na Zagrebačkom festivalu, ovog petka, 22. siječnja.

Pjesma “Ne voliš me više” autorsko je djelo splitskog skladatelja Tomislava Mrduljaša, za tekst je zaslužan Robert Pauletić, a Marijan Ban dao je pjesmi svoj prepoznatljivi pečat i emotivnu vokalnu izvedbu.

“Ljudi su zaboravili da postoje i takve pjesme, nježne, lijepe i jednostavne”, objašnjava Ban, a posebno su ga, kaže, zaintrigirali specifičan ritam i lijepa melodija: “Pronašao sam se u pjesmi, vratila me u jednu situaciju mog života kao što će, vjerujem, i mnoge koji je čuju”. Zanimljiva je i priča o njenom nastanku: “Demo vokal koji sam isprve snimio jedne večeri u studiju Tome Mrduljaša našao je svoje mjesto i na finalnoj snimci, nismo htjeli ništa mijenjati jer idealno odgovara atmosferi pjesme”, pojašnjava Ban i dodaje kako su produkciji pjesme, osim Mrduljaša, doprinjeli i Srđan Sekulović Skansi i Aljoša Šerić.

Za video spot koji je sniman na splitskim Bačvicama zaslužan je redateljski dvojac, Vojan Koceić i Mirko Pivčević. Nastup na Zagrebačkom festivalu bit će mu prvi u karijeri.

“Od kolega sam čuo da je festival odličan, zadovoljstvo mi je što ću imati priliku nastupiti. Drago mi je da se na festivalu priča o pjesmama, a ne o tome kako se tko odjenuo”.

Osim kao izvođač, Ban će se na Zagrebačkom festivalu predstaviti i kao autor pjesme “Zašto si me ostavila” grupe Diktatori. Večer uoči Zagrebačkog festivala, u četvrtak, 21.1., Marijan Ban i Diktatori nastupit će u zagrebačkom Vintage industrial baru.



 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.