Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Godina investicija u Novskoj

Zajedničko financiranje rekonstrukcije ŽC 3250 kroz Bročice

Zajedničko financiranje rekonstrukcije ŽC 3250 kroz Bročice

Prema najavama iz  gradske uprave Grada Novske, 2018. godina bit će godina investicija. Svakako u investicije ulazi i uređenje cesta.

 

CESTA_020118_02

 

Ugovor o zajedničkom financiranju rekonstrukcije županijske ceste 3250 kroz Bročice potpisali su,  Marin Piletić, gradonačelnik Novske i Stipo Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko moslavačke županije.

Radi se o 2,6 kilometra ceste širine 9 metara s biciklističkom stazom. Planirana vrijednost projekta je oko šest milijuna kuna uz model, 50 : 50, odnosno pola iznosa financira Grad Novska,a pola Žuupanijska uprava za ceste. Potrebna sredstva iskazana su u Proračunu za ovu godinu.

 

CESTA_020118_03

 

Do mjeseca travnja kada bi trebali započeti radovi provest će se javna nabava i odabrati najpovoljniji  izvođač, a očekivana dinamika poslova je pola godine, naglasio je Šapina, dodavši kako će se urediti i  ceste u Kozaricama, od kružnog toka do kapele u naselju, prema istom modelu sufinanciranja.

 

 

– Plan nam je u 2018. godini asfaltirati i dio Ribičke ulice u Bročicama, od tvrtke Pelet do izlaza na Državnu cestu D47, kao i urediti cestu u Staroj Subockoj, od mosta preko rijeke Subocke, uz taj dio naselja sve do izlaska na županijsku cestu, a čije je uređenje planirano  sve do Plesma, sredstvima iz  fondova za koje smo se kandidirali, rekao je gradonačelnik  Novske Marin Piletić .

Osvrnuo se i na model zajedničkog sufinanciranja obnove cesta.

 

 

Uz stanovnike Selske ulice i Torina, u Novoj Subockoj, ulica koje su spremne za asfaltiranje, kako je rekao Slavko Tepavac, predsjednik MO Bročice,  i  mještani Bročica sa zadovoljstvom očekuju početak radova u svom naselju.


 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.