Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Skupština Udruženja obrtnika Grada Novske

“Obrtnici su pluća grada”

"Obrtnici su pluća grada"

Tijekom 2017. godine nije bilo smanjenja obrtničkih radnji, rečeno je na godišnjoj skupštini Udruženja obrtnika Grada Novske, Općina Jasenovac i Lipovljani, održanoj u Domu obrtnika u Novskoj.

 

OBRTNICI_3

 

Kako je rekao Željko Pugelnik, predsjednik Udruženja obrtnika, „mi se nedamo, obrtnici su pluća grada“, te ističe, kako su s novom gradskom upravom održali više radnih sastanaka i postigli suradnju koja doprinosi radu i opstanku obrtništva.

 

 

Pugelnik se osvrnuo i na provedbu programa školovanja učenika, mišljenja je kako je obrazovanje školovanje učenika za obrtnička zanimanja važno za  opstanak obrtništva. Kako bi se to postiglo potrebne su promjene u sustavu obrazovanja, pa pozdravlja najavu otvaranje obrtničkih centara za zanatske struke.

 

Situacija je zabrinjavajuća, sve je više deficitarnih zanatskih zanimanja, a kako je navela Darija Šegović, stručni suradnik u Obrtničkoj komori Sisačko moslavačke županije, nedostaju tesari, krovopokrivači, bravari, stolari, zanimanja u ugostiteljstvu.

Kako bi potaknuli mlade za ulazak u obrtnička zanimanja, Sisačko moslavačka županija će stipendirati svakog učenika koji upiše školovanje za neko od deficitarnih zanimanja.

 

OBRTNICI_2

 

– Obrtništvo je na području Grada Novske stabilno no dodatnim sredstvima želimo doprinijeti tome. U proračunu smo predvidjeli veća sredstva nego što se izdvajala prethodnih godina, za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, rekao je obrtnicima Siniša Kesić, zamjenik gradonačelnika, dodavši, da ako ove mjere dovedu do rezultata, sredstva se mogu i povećati.

 

 

Slijedeća godina donosi i izbore u Udruženju obrtnika, kada će obrtnici birati nove članove Skupštine i predstavnike cehovskih udruženja.

Nakon radnog održan je i svečani dio, tradicionalni susret s obrtnicima umirovljenicima, koji su svoju, najčešće skromnu mirovinu zaradili vodeći svoje obrtničke radnje.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.