Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U Garešnici uskoro gotov Apollo park inspiriran Mikeom Vucelićem

Dio prekograničnog projekta Put baštine – Od trapista do graničara

Dio prekograničnog projekta Put baštine - Od trapista do graničara

Nasuprot Ulice kralja Tomislava, na livadama između naselja Gajine i središta grada Garešnice, u tijeku je realizacija još jednog projekta garešničke gradske uprave.

Riječ je o izgradnji edukacijsko-zabavnog Apollo parka, koji je dio prekograničnog projekta Put baštine – Od trapista do graničara, kojeg Grad Garešnica provodi u suradnji s Gradom Lipikom i Caritasom iz Banja Luke (BIH). Taj je projekt, podsjetimo, prošao na europskom natječaju Interreg, a vrijedan je ukupno više od 700 tisuća eura od čega će Gradu Garešnici pripasti 226 tisuća eura.

 

IMG_6072

 

Tim novcem Grad Garešnica unaprijedit će turističku infrastrukturu na ruti tematskog turističkog puta Stazama graničara koji vodi od Športskog parka u Garešnici, preko ribnjaka Skresovi, prema dišničko-kapeličkom vinogorju, pa natrag do središta grada. S realizacijom projekta počelo se 1. lipnja, a njegovo provođenje trajat će zaključno do 31. svibnja 2019. godine, dakle ukupno 24 mjeseca.

Na spomenutom turističkom putu već je postavljena urbana oprema kao što su informativne ploče, drvene i solarne klupe, drveni stolovi, sjenice, izgrađen je vidikovac na najvišoj koti u Dišniku, na Skresove je stigao solarni čamac, a kroz nekoliko dana dovršit će se i edukacijsko-zabavni Apollo park inspiriran Mikeom Vucelićem, znanstvenikom NASA-e i projektnim menadžerom američke svemirske misije Apollo.

U parku će osim tematskih dječjih igračaka biti postavljeni i informativni sadržaji iz kojih će svi posjetitelji imati prilike saznati nešto više o tom znanstveniku rođenom u Garešnici.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.