Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Prva sjednica Skupštine društva Regionalni centar za gospodarenje otpadom

Uspostava cjelovitog regionalnog sustava gospodarenja otpadom

Uspostava cjelovitog regionalnog sustava gospodarenja otpadom

Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec su u srijedu, 8. studenoga 2017. godine, u Slavonskom Brodu, u uredu brodsko-posavskog župana sudjelovali u radu prve sjednice Skupštine društva Regionalni centar za gospodarenje otpadom – Šagulje d. o. o.

 

SB 4

 

Tijekom ove prve sjednice donesene su odluke o povećanju temeljnog kapitala, promjeni djelatnosti Društva, usvojen tekst Društvenog ugovora, usvojena odluka o promjeni funkcije dosadašnjeg direktora u predsjednika uprave. Usvojene su Izmjene i dopune Plana prihoda i rashoda za 2017. godinu, kao i Plan prihoda i rashoda za 2018. godinu, donesene smjernice za utvrđivanje Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta, kao i smjernice Plana i programa rada i aktivnosti Društva za 2017./2018. godinu.

Trgovačko društvo Regionalni centar za gospodarenje otpadom-ŠAGULJE d.o.o., Slavonski Brod uspostavljeno je kao regionalno komunalno trgovačko društvo odlukama skupština Brodsko-posavske županije, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije u studenom 2017. godine.

 

SB 2

 

Osnovna zadaća Društva je uspostava cjelovitog regionalnog sustava gospodarenja otpadom s izgradnjom Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Šagulje za potrebe triju županija temeljem rezultata Master plana.

Realizaciju projekta uspostave cjelovitog sustava gospodarenja otpadom RCGO-Šagulje d.o.o će provodit zajedno sa svim jedinicama lokalne samouprave koje su uključene u projekt (10 gradova i 32 općine) te je stoga potrebna stalna i kontinuirana suradnja sa njima, održavanje zajedničkih ili pojedinačnih sastanaka sa predstavnicima JLS prema potrebi u cilju dogovora zajedničkih aktivnosti, a posebice je obveza RCGO-Šagulje d.o.o. da u prvoj polovini 2018. godine sa svim JLS potpiše nove sporazume/ugovore o zajedničkoj realizaciji i korištenju RCGO Šagulje.

Ovi sporazumi/ugovori važni su zbog utvrđivanja konačnog teritorijalnog obuhvata kao i planiranih količina otpada kojima će se gospodariti u RCGO Šagulje, a što je vrlo važno za izrađivače studije izvodljivosti.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.