U ponedjeljak 20. studenog u 12:00 sati u Velikoj čitaonici Državnog arhiva u Sisku održati će se svečano otvorenje izložbe “Memorandum kao marketinški alat”.

Izložba se održava povodom Tjedna arhiva, 20. – 24. studenog 2017. godine, a u tom će razdoblju ustanova Državnog arhiva u Sisku imati i Dane otvorenih vrata kako bi se svi posjetitelji mogli pobliže upoznati s djelatnostima koje se u Arhivu obavljaju, a imat će priliku vidjeti i prostorije Arhiva.

Zbog mnoštva materijala, izložba je ipak svedena u vremenske okvire od kraja 19. stoljeća pa sve do polovice 20. stoljeća, a izborom memoranduma 100-tinjak sisačkih tvrtki, donekle ćemo ilustrirati i stanje gospodarstva na sisačkom području u navedenom razdoblju.

Izloženi memorandumi će svjedočiti o brojnim industrijskim poduzećima kao i o mnoštvu obrtničkih i trgovačkih radnji koje su djelovale na sisačkom području u navedenom razdoblju.

Izložba je koncipirana kroz tri veće skupine izložaka: memorandumi tvrtki iz oblasti sisačke industrije (Sisačka pivovara Jonasa Alexandera, Umjetni mlin Odra, ciglana J. Fulle, Tvornica tanina, tvornice Petra Teslića, Shellova rafinerija, Talionica Caprag, Tvornica šešira i tuljaca d.d.,  itd.), memorandumi trgovačkih radnji i skladišta (Carl Planer – Landesprodukten-Geschäft – und Zeigelei, Saat – Eichel – und Geu – Export, tvrtka Antona Janušicha, skladište Šiljković, Kovačević i sin, skladište Poznić itd.) te memorandumi obrtničkih radnji ( graditelj tambura J. Stjepušin, urarska radiona R. Straussa, tvrtka Komšek i Pisek itd.). Svaka od ovih skupina sadrži više manjih cjelina prema vrstama djelatnosti.

Izložbu će biti moguće pogledati 20. – 24. studenog 2017. godine 8:00 – 20:00 sati, a nakon toga svakim radnim danom u radno vrijeme Arhiva.

Detaljnije informacije o izložbi, ali i ostalim događanjima Državnog arhiva u Sisku možete pronaći na Facebook stranici arhiva.


 

“Memorandum kao marketinški alat” u Državnom arhivu u Sisku
0.00(0 glasova)
Komentara(0)

Napišite komentar