Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Elma Ramić iz Sanskog Mosta pobjednica “7. Amaterskog festivala pjesme sevdalinke”

Prepuna dvorana Doma kulture u Sisku

Prepuna dvorana Doma kulture u Sisku

Elma Ramić iz Sanskog Mosta pobjednica je 7. Amaterskog festivala pjesme sevdalinke“ koji je održan sinoć u Sisku u prepunoj dvorani Doma kulture Kristalna kocka vedrine.

 

prvo mjesto

 

Organizator festivala je Bošnjačka nacionalna zajednica grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, a uz Grad Sisak i Županiju pokrovitelj festivala je i Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Ovo je promocija pjesme sevdalinke, tradicionalne bosanske pjesme , rekao je predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice grada Siska i Sisačko-moslavačke županije Alija Avdić podsjetivši kako se prije sedam godina ,kada je Zajednica organizirala prvi festival , nije moglo ni pretpostaviti kako će odjeka imati i u susjednoj Bosni i Hercegovini.

 

alija

 

Sisačko-moslavačka županija dugi niz godina prati ovaj festival, rekla je predsjednica ŽS SMŽ Ivanka Roksandić

 

 

U natjecateljskom dijelu programa predstavilo se 12 interpretatora iz Sanskog Mosta, Cazina, Prijedora, Siska, Lekenika, Novske i Zagreba, a u revijalnom programu Ženski pjevački zbor ove zajednice „Sevde“, orkestar „Odiseja“, Inga Kosić-Potnar i Hatka Tatić, pobjednice ranijih festivala i Ibro Selmanović iz Bihaća.

 

 

inga

 

O pobjednicima su odlučivali Asmira Keranović, Hatka Tatić i Ibro Selmanović, te, naravno, publika u dvorani.

 

sevde

 

Nagrada publike pripala je Dariju Čunku iz Zagreba, treće mjesto Irmi Osmanović iz Sanskog Mosta, Siščaninu Fadilu Ibrahimpašiću drugo mjesto, a pobjednica festivala je mlada učenica Glazbene škole iz Sanskog Mosta Elma Ramić.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.