Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

U Sisku otvoren mikrobiološki sigurnosni kabinet s laminarnim strujanjem zraka

Za rekonstrukciju kabineta izdvojeno 60.400 kuna

Za rekonstrukciju kabineta izdvojeno 60.400 kuna

U Zavodu za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije u Sisku otvoren je mikrobiološki sigurnosni kabinet s laminarnim strujanjem zraka u centralnom laboratoriju Službe za medicinsku mikrobiologiju i parazitologiju Zavoda.

 

P1130759
 
Ravnatelj Zavoda Inoslav Brkić zahvalio je županiji uz čiju su pomoć uspjeli modernizirati kabinet istaknuvši pritom njegov značaj:

 

 

Za rekonstrukciju kabineta izdvojeno je 60.400 kuna, a godišnje se obradi preko 70.000 uzoraka s područja cijele županije.– kazao je Brkić naglasivši kako su ispunjeni preduvjeti za akreditaciju laboratorija te da se sada može krenuti i s akreditacijskim postupcima.

 

 

P1130772

 

Voditelj Službe za medicinsku mikrobiologiju i parazitologiju Zavoda Khalil Nemer naglasio je kako je kabinet iznimno važan i neophodan za rad Službe:

 

 

P1130767

 

Županija nastavlja ulaganje u zdravstvo, a da bi imali kvalitetnu dijagnostiku neophodno je imati dobro opremljene laboratorije, stručnjake i dobre uvjete. – kazao je župan Ivo Žinić istaknuvši kako je osnovni zadatak brinuti o zdravlju građana:

 

 

Ovaj laboratorij izgleda onako kako bi moderni laboratorij i trebao izgledati. Takvog laboratorija se ne bi se posramile ni druge europske zemlje. Služba sada ima sve preduvjete za moderan i siguran način rada te se može reći kako idemo prema pravom europskom nivou. – zaključeno je na otvorenju mikrobiološkog sigurnosnog kabineta.

 

P1130754 P1130762
P1130769 P1130781

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.