Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Novska želi postati središte gaming industrije!

Izgradnjom poduzetničkog inkubatora PISMO

Izgradnjom poduzetničkog inkubatora PISMO

Projekt razvoja gaming industrije u Novskoj bila je jedna od mjera u predizbornom programu gradonačelnika Marina Piletića. Da gradska vlast krupnim koracima ide prema njegovu ostvarenju dokazuje i sastanak u novljanskoj gradskoj upravi na kojemu je gradonačelnik primio predstavnike ovog tehnološkog sektora. Među njima je bio i Damir Đurović, direktor tvrtke „Reboot“ koji je istaknuo da svjetska gaming industrija, uz film i glazbenu produkciju, danas vrijedi više od 100 milijardi dolara, a da hrvatska industrija pri tome:

 

 

GAMING_02

 

Riječ je o projektu poduzetničkog inkubatora Sisačko- moslavačke županije „PISMO“, nastalog u suradnji županijske razvojne agencije SI-MO-RE i Grada Novske za koji je iz fondova Europske unije povučeno oko 20 milijuna kuna. Da se radi o pionirskom pothvatu na lokalnoj razini u Hrvatskoj misli i direktor tvrtke Exordium Games Andrej Kovačević:

 

 

GAMING_04

 

Do prije nekoliko godina u Hrvatskoj je bilo četiri ili pet malih studija sa skromnim uspjesima, no u posljednjih je nekoliko godina došlo do pravog booma u ovom sektoru. Tvrtki je sada puno više, oko 40-tak s ukupno 800-tinjak zaposlenih, no kako kaže Hrvoje Horvatek, osnivač Ironward studija, to je još daleko od hrvatskih pravih mogućnosti. Osnivanjem poduzetničkog inkubatora u Novskoj Hrvatska će definitivno krenuti prema svjetskoj dominaciji u polju video igara:

 

 

GAMING_05

 

Za potrebe gaming industrije i poduzetničkog inkubatora u Novskoj će se urediti dva objekta. Potencijal i mogućnosti su neograničene, a direktor županijske razvojne agencije Mario Čelan ističe da će se kroz lokalno partnerstvo za zapošljavanje financirati i edukacija svih zainteresiranih te iste poziva da se jave u razvojnu agenciju Si-Mo-Ru.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.