Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Početak berbe jabuka u Moslavini “Jabuka crvenika”

Trinaestu godinu zaredom i u povodu Dana općine

Trinaestu godinu zaredom i u povodu Dana općine

U sklopu obilježavanja Dana općine Velika Ludina  održana je manifestacija početka berbe jabuka u Moslavini pod nazivom „Jabuka crvenika“. Ove godine manifestacija je održana u voćnjaku OPG-a Ivice Naglića u Kompatoru.

 

Marijan Gašparec, predsjednik Udruge voćara i vinogradara Moslavina istaknuo je kako je ovo 13. godina kako se obilježava  početak berbe jabuka u Moslavini:

 

 

 

P1080508

 

Domaćin Ivica Naglić izrazio je zadovoljstvo što je ove godine početak berbe jabuka upravo obilježen u njegovom voćnjaku koji se proteže na 6,8 hektara.

 

 

„Od zemlje se može živjeti. Ljudi kao da se zemlje srame. Ne možete se obogatiti, ali od poljoprivrede se može solidno živjeti. Prije još nije bilo ni Interneta ni poticaja, sad je kudikamo lakše.“ – kazao je Naglić.

 

P1080524

 

Načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović naglasio kako mu je iznimno drago što sisačko-moslavački župan Ivo Žinić već treću godinu ubire prvu jabuku što je – dodaje Pavlović – znak da je županija uz njih te da i dalje mogu očekivati njezinu podršku.

 

 

Župan Ivo Žinić koji je ove godine i pokrovitelj manifestacije naglasio je kako je poljoprivreda uz turizam jedna od strateških grana razvoja županije i kako je na području Općine Velika Ludina  najrazvijenije vinogradarstvo i voćarstvo.

 

 

„Cilj nam je zadržati i male uz velike proizvođače i da po proizvodnji jabuka Velika Ludina postane prva općina u Hrvatskoj. Na nama je da pomognemo u tome.“ – zaključio je župan.

 

P1080523


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.