Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Europski tjedan mobilnosti

Mobilnost i pristupačnost

Mobilnost i pristupačnost

U organizaciji Europske komisije i nekoliko europskih organizacija od 2002. godine kontinuirano se godišnje u razdoblju od 16. do 22. rujna obilježava Europski tjedan mobilnosti.

Tradicionalno, šest Udruga iz Siska i Petrinje,koje imaju potpisan Sporazum o međusobnoj suradnji organiziraju obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti na području Sisačko-moslavačke županije.

Tako u organizaciji Dijabetičkog Društva Grada Siska, Udruge slijepih SMŽ-Sisak, Udruge invalida rada grada Siska, Udruge za terapijsko i rekreacijsko jahanje KAS, Građanske inicijative “Moj grad Sisak” i Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije održat će se u navedenom razdoblju niz rekreativnih, edukativnih  i promotivnih akcija s ciljem skretanja pažnje javnosti i da osobe s različitim stupnjem invaliditeta i bolesti imaju zajamčeno pravo na mobilnost i samostalnost u kretanju unutar zajednice u kojoj žive.

 

INVALID_03

 

Ovaj ponedjeljak, 18. rujna su bili u Novskoj. Izvršna direktorica Udruge osoba s invalliditetom Sisačko-moslavačke županije Aleksandra Milković

 

 

Stanovanje, mobilnost i pristupačnost, osnovni su preduvjeti za provođenje svih aktivnosti samostalnog življenja osoba s invaliditetom i njihovog uključivanja u zajednicu.  Upravo je „Europski tjedan mobilnosti“ pravi termin da osobe s invaliditetom ukažu na potrebu stvaranja pristupačnog i poticajnog okruženja u kojem i oni žive.

 

INVALID_03

Ove se godine Europski tjedan mobilnosti promovira temom “Čista, zajednička i inteligentna mobilnost” i poziva na uključivanje u akciju “Dijeljenje te vodi dalje”.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.