tartufi na dlanu

Na području Zrinske gore Petrinjac Mario Kolić pronašao je veću količinu tartufa koji su jučer prezentirani u Zelenoj kući u Petrinji.

 

Turistička zajednica Grada Petrinje prije par godina je, u sklopu manifestacije „Festival kestena“, počela organizirati i lov tartufara na tartufe kojem su nazočili i Mario Kolić i gastronom Robert Slezak.

 

Direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje Ivanka Držaj dodaje:

 

 

Držaj ističe kako će se ovaj zdravi proizvod naći i u ponudi Zelene kuće.

 

Nalaznik tartufa Mario Kolić koji je posljednih desetak godina posvetio ovoj zdravoj i rijetkoj namirnici kazao je kako su u „lovu“ na Zrinskoj gori pronašli oko 3 kilograma tartufa. Iako točnu lokaciju nije htio otkriti, pojasnio je otkuda tartuf na Banovini:

 

 
 

pesek i tartufi tekst pesek u akciji

 
 

Sve zasluge ipak ne mogu pripasti isključivo njemu pa je tako predstavio i svoju ljubimicu čiji je nosić otkrio ovu gurmansku poslasticu:

 

 

Ovo ipak nije prvi put da su na području Banovine pronađeni tartufi, kazao je Kolić:

 

 

Gastronom Robert Slezak bavi se postavljanjem plantaža tartufa, a jedan je od istaknutih hrvatskih chefova kuhinje.

 

Otkrio je kako su najpoznatiji specijalititeti od tartufa u Hrvatskoj fritaja i razne vrste tjestenina, ali da se poslužuju i kao prilog mesu te da iako su mamac za nepce – za novčanik ipak nisu tako primamljivi.

 


Slezak je ispričao i zanimljivu anegdotu:

 

 
 

Dumbović i tartufi

 
 

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović čestitao je nalazniku Koliću te istaknuo kako lovcima na tartufe treba pružiti podršku:

 

 

Grad Petrinja je grad koji želi kroz jednu ovakvu atraktivnu turističku ponudu dati do znanja da može biti dobra turistička destinacija i pokazati sve ono što ima za ponuditi. Priroda nam je to dala i trebamo to koristiti, ali istovremeno ju moramo zaštitit i voditi brigu o njoj – zaključuje Dumbović.

Pronađeni tartufi na Zrinskoj gori
0.00(0 glasova)
Komentara(0)

Napišite komentar