Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Na konjima i u sedlu…

U čast hrvatskih branitelja

U čast hrvatskih branitelja

U čast Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i spomen na stradale hrvatske branitelje i Domovinski rat, sedmero konjanika Udruge uzgajivača arapskih konja Moslavine  iz Volodera preći će oko 250 kilometara puta.

Jahanje su započeli 5. kolovoza na imanju Željka Pettersa, uzgajivača konja iz Volodera, a putem su prošli Popovaču i Kutinu, gdje je priređen  ispraćaj 21. konjaničkog maratona, svečano su dočekani u Lipovljanima,  a u večernjim satima dojahali su na imanje obitelji Petters iz Stara Subocke.

Dočekani su uz pjesmu mještanki  i dobrodošlicu Ivana, najstarijeg člana obitelji Petters, a sudionike maratona pozdravili su i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Novske te Marin Piletić, gradonačelnik.

 

MARATON_10

 

– Središnje mjesto ovogodišnjeg maratona je Jasenovac, gdje dolazimo  u nedjelju 6. kolovoza. Tako obilježavamo i spomen na ratni put pripadnika 3. bojne 125. domobranske pukovnije Novska, bojne koju su činili branitelji s područja Kutine i Popovače, rekao je Dragutin Pasarić,  kroničar i glasnogovornik maratona.

 

 

Pozdravljajući sudionike konjaničkog maratona, gradonačelnik Piletić je naglasio, „ovakvi susreti i ovakva vaša upornost da 21. godinu na ovaj način obilježavate suvremenu hrvatsku povijest, zaslužuju da vam na tom samo kažemo hvala“.

 

 

Vođa konjanika je Željko Petters, jašu, Domagoj Petters, među konjanicima su i dvije djevojke, Tia Tutić, učenica Srednje škola kojoj je ovo šesto sudjelovanje na maratonu i Matilda Glibo, a od jahaču još su, Ivo Gedić,  Dino i Dubravko Pesker.

 

MARATON_09

 

U proteklih 21. godinu  sudionici „maratona arapskih konja“  prošli su preko 11,5 tisuća kilometara po Hrvatskoj,  od Baranje do Dubrovnika, od Vukovara do Umaga, projahali su  dijelove Austrije, Mađarske te Bosne i Hercegovine.

 

MARATON_03

 

Sponzorstvo i logističku potporu pružili su Sisačko moslavačka županija, gradovi Kutina i Popovača, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Sisačko moslavačke županije i Grada Kutine.

 

MARATON_06

MARATON_04

MARATON_08

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.