Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Konjanici iz Moslavine okončali 21. maraton

“Tradicija prošlosti – potreba budućnosti”

"Tradicija prošlosti – potreba budućnosti"

U utorak, 8. kolovoza su se u svoje sjedište voloderski Donji Krivaj nakon četverodnevnog jahanja vratili vidno umorni, ali na sreću unatoč velikoj vrućini u potpuno dobrom zdravstvenom stanju plemeniti arapski konji i njihovi jahači: Željko i Domagoj Petters, Tija Paola Tutić, Matilda Glibo, kojoj je ovo bio prvi maraton, Ivan Geljić, Dino i Dubravko Presker.

Uspješno su savladali tražeći dionice i udaljene od prometnica put dug oko 250 kilometara na potezu od Volodera, Kutine, Lipovljana, Stare Subocke, Jasenovca, Krapja, selima uz Savu i široko Lonjsko polje. Glavni organizator ove jedinstvene manifestacije pod sloganom Tradicija prošlosti – potreba budućnosti, a koja neprekinuto traje 21 godinu je Udruga uzgajivača arapskih konja Moslavine, Voloder.

 

07_08_maraton_V_610x407-1

 

Ovogodišnji pokrovitelj bio je Grad Popovača. Zahvale na napore koje čine u spomen poginulim hrvatskim braniteljima konjanicima su izrečene u svim gradskim i općinskim područjima kojima su prošli.

Posebno svečano bilo je u nedjelju u Jasenovcu. Tu je naglasak na važnost njihove misije uz VRO „Oluja” izrekao i Roman Rosavec, zamjenik župana sisačko – moslavačkoga Ive Žinića.

Na samom startu njihova konjaničkog maratona sreću im je poželio i zamjenik gradonačelnika Grada Popovače Ivica Petrović, a tijekom višednevnog maratona u potpori s njima se našao i Stjepan Hrastnik, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Sisačko – moslavačke županije.


 

Matea Jalžečić / Popovaca.hr


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.