Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

U Novskoj počinje s radom Centar za poduzetništvo

Potpora SMŽ i Razvojne agencije SIMORA

Potpora SMŽ i Razvojne agencije SIMORA

Nakon što je na sjednici Gradskog vijeća Grada Novske opozvana odluka o „likvidaciji“ Centra za razvoj poduzetništva Grada Novske, a za vršiteljicu dužnosti ravnateljice imenovana Boženka Spahić , prostore Centra obišli su župan Ivo Žinić i novljanski gradonačelnik Marin Piletić.

Do početka rada Centra, u istom prostoru biti će smještena i Ispostava županijske agencije SiMoRa, te će djelatnici koji iz Novske putuju u Sisak, zajedno raditi i educirati djelatnike novljanske Razvojne agencije. Koristiti će uređene prostorije bivše Gradske knjižnice i čitaonice u kojima je trebao raditi Centa za razvoj poduzetništva Novske, no zbog gašenje njegovog rada, prostor je četiri godine stajao neiskorišten.

 

CENTAR_4

 

– Novskoj treba Razvojna agencija, potpora Sisačko moslavačke županije i SiMoRe, koja je jedna od najboljih razvojnih agencija u Hrvatskoj, naglasio je gradonačelnik Novske Marin Piletić

 

 

Župan Žinić između ostaloga kaže kako će djelatnici županijske Razvojne agencije u Novskoj, biti potpora u razvoju Grada i pripremi projekata ne samo za Novsku već i za Općine Lipovljani i Jasenovac.

 


Razvojna agencija Novska i Poduzetnički inkubator u Novskoj, omogućiti će gospodarski razvoj i nova zapošljavanja. Kako saznajemo od Maria Čelana , direktora SiMoRe, donesena je odluka o financiranju uređenja Poduzetničkog inkubatora, a radi se o 20 milijuna kuna.

 

CENTAR_3

 

Ugovor o tome potpisat će se u Novskoj, kada se očekuje dolazak Martine Dalić, ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade RH i Tomislava Petrica, ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

 

CENTAR_1

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.