P1050582

Povodom Dana općine Sunja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, kojoj su prisustvovali čelnici okolnih gradova i općina, kao i izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije koje je predvodio župan Ivo Žinić.

 

Sjednici je prethodilo polaganje vijenaca kod Centralnog križa na mjesnom groblju Sunja gdje su se, kazao je župan:

 

 

„Čestitam Dan Općine i blagdan njihovog nebeskog zaštitnika Sv. Marije Magdalene, načelniku i njegovom zamjeniku, ali i svim stanovnicima Općine Sunja.“ – kazao je župan.

 

Župan ističe kako je suradnja s Općinom Sunja kvalitetna te da se Općina suočava s problemom smanjenog proračuna kojeg imaju i ostale općine i da je upravo tu potrebna suradnja sa županijom i državom.

 

 

Župan dodaje:

 

 

„Hrvatska nije samo grad Zagreb i velika mjesta. Hrvatska je i Sunja i Posavina i cijelo ovo područje i da ne bi odumrlo, moramo tu uložiti izdašnija sredstva kako bi se Hrvatska ravnomjerno razvijala.„– zaključuje župan.

 

Zamjenik općinskog načelnika Josip Kozarić osvrnuo se na rad Općinskog vijeća u protekloj godini:

 

 

„Imamo izrađenu projektnu dokumentaciju za novi dječji vrtić i za izmještanje komunalnog pogona što je isto u planu da se ostvari. Tu nam naravno puno izlazi u susret i naša Sisačko-moslavačka županija zatim Županijska uprava za ceste. Oni nas prate u svim našim projektima glede uređenja cesta.“ – dodaje Kozarić.

 

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća, s početkom u 17 sati bit će održana Sveta misa u Crkvi Sv. Marije Magdalene.

 

P1050568 P1050585 P1050565 P1050579

 

Svečano obilježen Dan općine Sunja
0.00(0 glasova)
Komentara(0)

Napišite komentar