Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Predstavljen projekt „Q25 – Jačanje sustava volontiranja u ruralnim zajednicama središnje Hrvatske“

EU projekt vrijedan 608.928,36 kuna u koji su uključene 3 županije

EU projekt vrijedan 608.928,36 kuna u koji su uključene 3 županije

Uvodna konferecnija na projektu pod nazivom „Q25 – Jačanje sustava volontiranja u ruralnim zajednicama središnje Hrvatske“, kojeg provodi Lokalna akcijska grupa (LAG) Vallis Colapis, održana je danas u Sisku.
 
Riječ je o projektu u trajanju od 12 mjeseci, ukupne vrijednosti u iznosu od 608.928,36 kuna te u potpunosti financiranom iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske. U projektu će sudjelovati oko 175 volontera te će biti odrađeno više od 12 tisuća volonterskih sati.
 
Paula Raužan, predsjednica Agencije lokalne demokracije Sisak, izrazila je zadovoljstvo održavanjem ove konferencije te dodala:

 


 
Dio naziva projekta „Q-25“ odnosi se na 20 organizatora volontiranja u području socijalne skrbi i zdravstva te korisnika projekta i 4 partnera što je ukupno 25 organizatora volontiranja, koji će razvijati i provoditi volonterske programe sukladno potrebama organizacija i korisnika.
 
Voditeljica projekta, Martina Marušić Britvec iz Lokalne akcijske grupe Vallis Colapis, istaknula je kako je riječ o projektu koji će se provoditi na području triju županija: Karlovačke, Zagrebačke i Sisačko-moslavačke i u partnerstvu s Agencijom lokalne demokracije (ALD) Sisak, udruge CARPE DIEM iz Karlovca, Crvenim Križem Duga Resa te Domom za starije i nemoćne Sveti Antun iz Karlovca.
 
Koji je cilj projekta:

 


 
Dio aktivnosti je usmjeren na ustanove i organizacije civilnog društva te njihovo osnaživanje. Jedna od glavnih aktivnosti je edukacija djelatnika i volontera organizacija civilnog društva i ustanova u zdravstvu i socijalnoj skrbi koji nemaju dovoljno iskustva s korištenjem volontera u svom radu, a imaju potrebu i motivaciju za uvođenjem održivog sustava volontiranja u djelovanju svojih organizacija.

 


 
Antonija Vučić ispred Udruge CARPE DIEM iz Karlovca ističe još jednu posebnost ovog projekta, osim promoviranja samog volonterstva osnaživanja ustanova i organizacija:

 


 
Mario Biršić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Duga Resa kazao je kako u zadnje vijeme jako puno truda i vremena ulažu o ovakve projekte i to zato jer su:

 


 
Dubravka Favro, socijalna radnica iz Doma za starije i nemoćne osobe Sveti Antun iz Karlovca rekla je nešto više o značaju ovog projekta za njihovu ustanovu:

 


 
Kako bi se potaklo volontere na uključivanje u volonterski angažman, održat će se po jedno javno predavanje na temu volontiranja u svakoj županiji. Poseban fokus će se staviti na mobilizaciju mladih kroz radionice u školama s obrazovnim programom usmjerenim na zdravstvenu skrb. Završni angažman volontera iz zajednice biti će kroz volonterske akcije tijekom manifestacije „Hrvatska volontira“.

 

P1050061 P1050062

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.