Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Prvi nastup Streljačkog kluba osoba s invaliditetom “CENTAR” iz Siska

Osvojili četiri medalje na Prvenstvu Hrvatske

Osvojili četiri medalje na Prvenstvu Hrvatske
U Zagrebu 3. i 4. lipnja na streljani Vrapčanski potok održano je Prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom. Streljački klub osoba s invaliditetom “CENTAR” iz Siska koji okuplja invalide iz cijele županije po prvi puta je nastupio na tako velikom natjecanju sa šest natjecatelja.

U kategoriji SH2 nastupili su iskusni, Marijan Škledar i Katarina Knežić. Škledar je gađao tri discipline, R4 (stojeći stav) i osvojio 4. mjesto sa 609,5 krugova. R5 (ležeći stav) u kojem je također zauzeo 4. mjesto sa 619,0 krugova i serijsku pušku stojeći u kojoj je osvojio brončanu medalju sa 310 krugova.

Katarina Knežić je po prvi puta nastupila na natjecanju i doslovno doživjela početničke muke. Problemi sa streljačkim stolcem su bili očekivani, ali imali smo i nenadani tehnički problem s puškom. Usprkos svemu Katarina je u disciplini R4 pogodila 524,6 krugova, zauzela posljednje mjesto, ali pokazala veliku odlučnost i karakter. Iako je bila prijavljena i za R5 i serijsku pušku zbog svih problema smo odustali od gađanja u njima.

U kategoriji SH1 gađao je Drago Števinović disciplinu P1 (zračni pištolj) i ostvario 493 kruga koji su mu donijeli 7. mjesto. Iako nije u medalji, Števinović je u svom drugom PH pokazao ozbiljan napredak.


Najbrojnija je bila kategorija SH0. Marijan Nemćek, Siniša Lovrenović i Tihomir Ilijević. Sva trojica gađali su serijskom puškom. Nemćek je bez ikakvog iskustva, sa samo 6 mjeseci treniranja očekivano posljednji sa 198 krugova. Lovrenović je iznenadio sve, osim trenera, i sa solidnih 349 krugova osvojio 3. mjesto, dok je Ilijević sa 365 krugova postao prvak države, sa samo krugom prednosti pred drugoplasiranim.

Ilijević je u svojoj kategoriji gađao i zračnim pištoljem. Iako to nije njegova disciplina (posuđeni pištolj) sa odličnih 526 krugova osvojio je 2. mjesto u ukupnom poretku.

“S prvog Prvenstva države vratili smo se sa 4 medalje. Svaki početak je težak, kažu. Na sreću klub ima spoj iskusnih i mladih natjecatelja i uvjereni smo da će budućnost kluba biti sjajna!” – poručuju iz kluba.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.