Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Kandidat za gradonačelnika Novske s novljanskim poljoprivrednicima!

Puno probema, ali i potencijala

Puno probema, ali i potencijala

Kako bi se iz prve ruke upoznao  s problemima koji muče poljoprivrednike s područja Novske i okolnih mjesta, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić održao je radni doručak s nekoliko vlasnika lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

U području u kojem je registrirano više od 600 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava postoji mnoštvo lijepih i uspješnih poslovnih priča, uvjerio se ministar, ali je istovremeno naglasio i kako komunikacija s gradskom vlašću može biti puno bolja:

 

 

Ministra je ugostio Marin Piletić, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Novske koji je kazao kako Novska ima nekoliko desetaka poljoprivrednih poduzeća koji u sezoni zapošljavaju i do nekoliko stotina radnika.

Unatoč tome, Grad Novska nije u dovoljnoj mjeri pripremio poljoprivrednike za povlačenje sredstava iz fondova Europske unije i to se mora promijeniti, dodao je Piletić:

 

 

Radoslav Ivanković na 50-tak hektara svoje plantaže voća uzgaja brojne vrste- od jabuka do šljiva i trešanja. Susretom s ministrom je zadovoljan. U posljednje se vrijeme, kaže, ipak osjeti da su počeli puhati neki novi vjetrovi iz resornog Ministarstva:

 

 

TOLUSIC_OPG_02


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.