Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Počast poginulima od mina

O opasnostima od mina treba senzibilizirati javnost

O opasnostima od mina treba senzibilizirati javnost

Na Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina  u Moćenici su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulima od mina. Svijeće su zapalili predstavnici Grada Petrinje, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i političkih stranaka. Spomenik poginulima od mina je podignut uz spomenik poginulima u Domovinskom ratu.

 

Mine 2

 

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović podsjetio je još jednom na veliku žrtvu

 

 

Spomenik minskim žrtvama Mjesni odbor Mošćenica podignuo je prije pet godina, a već četvrtu godinu za redom žrtvama se na Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina odaje počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Dumbović je upozorio kako se broj žrtava koje su poslije rata stradale od mina gotovo izjednačio s brojem poginulih u ratu.

Od 1995. godine do danas na području Moščenice od mina je poginulo 12 mještana. Na spomeniku hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama poginulim u Domovinskom ratu 19 je imena. „O opasnostima od mina nastojimo što više senzibilizirati javnost“, rekao je Dumbović koji je zahvalio svima koji su svojim radom ili novčanim donacijama pomogli u razminiranju Mošćenice i Petrinje.


 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.