Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Održana konferencija „Islam u kontekstu 21. stoljeća”

u Topuskom i Vojniću

u Topuskom i Vojniću

U Topuskom i Vojniću, 8. i 9. travnja održana je deveta po redu konferencija islamske mladeži pod nazivom „Islam u kontekstu 21. stoljeća”, koja je okupila više od 150 pripadnika islamske mladeži iz cijele Hrvatske.

Konferenciju je otvorio muftija Aziz ef. Hasanović koji je mladima poručio da žive svoju vjeru i budu ambasadori islama, da studiraju na raznim fakultetima i da se aktivno uključe u rad Islamske zajednice, da zasnivaju obitelj na vrijeme te da se čuvaju alternativnog tumačenja islama.

Voditelj Ureda za da’wu i mladež islamske zajednice u Hrvatskoj Mirza ef. Mešić rekao je ovom prilikom kako se mladi muslimani u Hrvatskoj suočavaju s istim izazovima kao i mladi katolici, pravoslavci, ateisti i svi drugi, ali da je upravo na mlade muslimane veći pritisak zbog negativne percepcije islama:

 

 

Načelnik Općine Topusko Vlado Muža izrazio je zadovoljstvo što je upravo Topusko odabrano kao mjesto održavanja ove konferencije:

 

 

Konferenciji je nazočio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je istaknuo vrlo dobru suradnju s Islamskom zajednicom i dodao:

 

 

Župan se osvrnuo i na poruke muftije Aziza ef. Hasanovića te se složio da se mladi moraju čuvati alternativnog tumačenja islama i poručio da je islamska vjera ona koja govori o zajedništvu, suživotu, miru i toleranciji.

Dodajmo da su konferenciju organizirali Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj, Ured za da’wu i mladež i Medžlis Islamske zajednice Karlovac, a pokrovitelji su Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vlada Unsko-sanskog kantona, Karlovačka i Sisačko-moslavačka županija, gradovi Karlovac i Cazin te općine Vojnić i Topusko.

 

DSC03006 DSC02999

DSC03012

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.