Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Županija ima snažne drvoprerađivače

Šume su važan gospodarski resurs

Šume su važan gospodarski resurs

Za hrvatske uvjete naša županija ima snažne drvoprerađivače, jedan je od zaključaka s  radnog sastanka župana i njegovih suradnika sa predsjednikom Uprave Hrvatskih šuma Krunoslavom Jakupčićem.

Župan Ivo Žinić

 

 

Jedna od tema bila je i devastacija privatnih šuma, a i devastaciji cesta

 

 

Govorilo se i o staroj zgradi Uprave šuma Petrinja

 

 

Ocjenjujući kako je radni sastanak bio konstruktivan predsjednik Uprave Hrvatskih šuma posebno je istaknuo kako je Hrvatskim šumama osnovni cilj što bolje gospodarenje tim resursom na kvalitetan način

 

 

Istaknuo je problem s pribvatnim šumama koje nisu u nadležnosti  Hrvatskih šuma, ali se pokušava pronaći rješenje za zaštitu

 

 

Eksploatacija iz državnih šuma odvija se po zakonu i brutto težina kamiona može biti do 40 tona, ističe Jakupčić

 

 

Cijena hrvatskih trupaca je preniska i hrvatsko drvo, najbolji hrast u Europi, kvalitetna bukva postaje meta stranog kapitala. Moramo uvesti više tržišta, ali pomoći i pravim drvoprerađivačima koji zadnjih nekoliko godina nisu bili zadovoljni načinom prodaje. To se mora promijeniti, zaključio je Jakupčić.

Radnom sastanku uz župana Žinića i predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Jakupčića nazočili su i zamjenik župana Marin Piletić, ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina i prof. Roman Rosavec sa Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.


 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.