Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Predstavljen natječaj za Podmjeru 7.4.1. Programa ruralnog razvoja RH

Natječaj je otvoren do 18. svibnja

Natječaj je otvoren do 18. svibnja

Danas je u sisačkoj Gradskoj vijećnici predstavljen natječaj za Podmjeru 7.4.1. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 24. veljače Natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Današnju radionicu na kojoj je natječaj prezentiran organizirala je Lokalna akcijska grupa Zrinska gora – Turopolje. Siniša Bukal, stručni voditelj ureda LAG-a rekao je kako je ovaj natječaj dugo očekivan i da je velik dio jedinica lokalne samouprave spreman za prijavu:

 

 

Postupak prijave na natječaj prezentirali su danas Davor Bončina i Tomislav Kadić, a više o programu rekao je Ivan Ciprijan, voditelj odjela Ministarstva poljoprivrede Uprava za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju:

 

 

Radionici je nazočio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koje je također naglasio kako su jedinice lokalne samouprave dugo očekivale ovaj natječaj:

 

 

Dodajmo da su prihvatljivi korisnici ove podmjere jedinice lokalne samouprave, trgovačka društva u većinskom vlasništvu jedinica lokalne samouprave, javne ustanove neprofitnog karaktera u kojima su osnivači jedinice lokalne samouprave, udruge koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo, vjerske zajednice koje imaju organizacijski oblik na lokalnom nivou i koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima i lokalne akcijske grupe koje su odabrane unutar Programa. Raspon sufinanciranja je od 80% za četvrtu i petu skupinu razvijenosti, 90 % za treću te 100% za prvu i drugu skupinu. Natječaj je otvoren do 18. svibnja 2017.

 

lag 2 lag 3

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.