Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Bruxelles: Konferencija o turističkim manifestacijama u županiji

Petir: Ove manifestacije će biti uvrštene na mapu “Okusi Europe”

Svi oni zainteresirani koji se do 31. ožujka zateknu u prostoru Europskog parlamenta u Bruxellesu imat će priliku razgledati izložbu „Zeleno-plava zipka Hrvatske“ koju je organizirala hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir.

Petir EPP

Samom otvaranju izložbe koja je otvorena u utorak, 28. ožujka  prethodila je konferenciji koja prati izložbu – “Voloderske jeseni”, “Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici”, “Letovanić – selo pokraj Kupe” kao i potencijal Lječilišta Topusko.“

Europska komisija potvrdila je kako najvažnije manifestacije Sisačko-moslavačke županije mogu biti uvrštene na mapu „Okusi Europe“, izjavila je 28. ožujka predstavnica sektora za turizam DG GROW Juliana Gabriela Alvas na konferenciji koja je pratila izložbu „Zeleno-plava zipka Hrvatske“ u organizaciji hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir.

IMG_3520

Predstavnica Europske komisije Alvas na konferenciji je predstavila niz aktivnosti Komisije u sektoru turizma kojima se želi podići svijest o radu u tom sektoru jer vlada mišljenje kako se radi samo sezonski – ljeti. Europa je sve zanimljivija i kineskim turistima te je sljedeća godina proglašena europsko-kineskom turističkom godinom, ali i godinom kulturne baštine. Komisija želi utvrditi što sve Europa u tom smislu može ponuditi, te je s tim je ciljem pokrenuta i kampanja „Okusi Europe“ čiji je cilj promicanje visoke kvalitete europskih prehrambenih proizvoda i pića.

Napomenula je kako Komisija dosad nije imala saznanja o Kestenijadi u Hrvatskoj Kostajnici i ostalim manifestacijama, poput Voloderskih jeseni i Letovanića – sela pokraj Kupe, no zahvaljujući predstavljanju tih manifestacija u Europskom parlamentu koje je organizirala zastupnica Petir, predstavnici tih manifestacija mogu zatražiti uvrštavanje na mapu „Okusi Europe“ kako bi one postale sastavni dio europskog projekta.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.