Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Potpisani ugovori za financiranje izgradnje središnjeg paviljona OB Dr. Ivo Pedišić

bespovratna sredstva u iznosu od 70 milijuna kuna

bespovratna sredstva u iznosu od 70 milijuna kuna

Jučer, po završetku sjednice Vlade održane u Sisku, svečano su potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava dnevne bolnice u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“ i „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava objedinjenog bolničkog prijema u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak kroz infrastrukturu“.

Ugovore ukupne vrijednosti 90 milijuna kuna potpisali su ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak Tomislav Dujmenović i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric.

Za ova dva projekta dodijeljeno je 70 milijuna kuna u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Poboljšanje pristupa hitnoj zdravstvenoj zaštiti u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković čestitao je svim potpisnicima Ugovora:

 

 

Na potpisivanju je čestitala i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac:

 

 

Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je kako prvenstveno čestita građanima Sisačko-moslavačke županije:

 

 

Ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric rekao je kako su do sad u sklopu ulaganja u zdravstvo potpisani ugovori u vrijednosti 650 milijuna kuna. Dodao je kako će provedba projekta biti izazovna, ali da su svi zaposlenici Središnje agencije uvijek na raspolaganju za pomoć kako bi se projekt uspješno realizirao.

„Ovaj projekt je dugogodišnji san stanovnika ove županije“ istaknuo je to sisačko-moslavački župan Ivo Žinić:

 

 

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček također je izrazila zadovoljstvo potpisivanjem Ugovora:

 

 

Ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak Tomislav Dujmenović istaknuo je značaj rekonstrukcije bolničkog kompleksa za pacjente i bolničko osoblje:

 

 

„Izgradnja ovog paviljona je benefit i za zdravstveni sustav u cjelini jer na ovaj način povećava se broj liječenja bolesnika u okvirima dnevne bolnice, smanjuje se broj liječenja u stacionarnim ustanovama koji je puno skuplji. Mi ćemo izgradnjom ovog paviljona itekako uštedjeti u zdravstvenom sustavu“, zaključio je Dujmenović.

 

DSCN3353 DSCN3361

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.