Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Polaznici Ratne škole posjetili SMŽ

U sklopu studijskog putovanja

U sklopu studijskog putovanja

Pripadnici 19. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ u sklopu njihova studijskog putovanja Središnjom Hrvatskom, posjetili su Sisačko-moslavačku županiju i to prigodom susreli se sa županom Ivom Žinićem.

Župan je zahvalio na posjeti i zaželio dobrodošlicu polaznicima škole, upoznao ih sa gradom Siskom i Sisačko-moslavačkom županijom, njezinim prirodnim i kulturnim bogatstvima, brojnim županijskim projektima, ali i sa problemima s kojima se županija susreće. Osvrnuo se i na Domovinski rat i istaknuo kako je Sisačko-moslavačka županija, poslije Vukovarsko-srijemske, jedna od najteže pogođenih ratom:

 

 

Jedanaest visokih časnika iz Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH, po jednog visokog časnika iz Republike Makedonije i republike Bosne i Hercegovine, te po jednog polaznika iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH i Ministarstva unutarnjih poslova RH, predvodi načelnik Škole, brigadir Krešimir Trstenjak. Trstenjak je rekao kako je Ratna škola najviša razina vojne izobrazbe unutar Oružanih snaga RH:

 

 

Brigadir Željko Akrap, dekan Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, osvrnuo se na nastavni plan i program Ratne škole:

 

 

Studijsko putovanje dio je redovite nastave koja se provodi u Ratnoj školi, a nakon Siska, polaznici će obići i neke od drugih gradova Sisačko-moslavačke županije.

 

ratna skola (2) ratna skola (3)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.